A rovat kizárólagos támogatója

A GlassX Crystal üvegezés a napsugárzás hőenergiává alakításával a helyiségek fűtésére szolgáló hőt termel, méghozzá vezetési és tárolási veszteség nélkül, azaz magas hatásfokkal. Már a szórt napsugárzásból is energiát nyerő üvegszerkezet télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik.

A GlassX Crystal üvegszerkezet 0,5 W/m2K alatti U-értéke ellenére is vékony: a rendszer valamennyi eleme (átlátszó hőszigetelés, túlmelegedés elleni védelem, energiaátalakító, hőtároló) egyetlen panelben kap helyet. A GlassX Crystal nem tartalmaz mozgó elemeket, sem elektronikus vezérlést, ami hosszú élettartamot és karbantartásmentes használatot, illetve biztonságos működést garantál. Beépítése nem igényel semmiféle speciális ismeretet, a kereskedelmi forgalomban kapható hőszigetelő üvegekhez hasonlóan építhető be.

A GlassX Crystal belső oldala télen napenergiával fűtött cserépkályhaként működik, amely egyenletes, kellemes meleget ad, jelentősen javítva a helyiségben tartózkodók komfortérzetét. Az igény szerinti méretekben rendelhető GlassX Crystal üveg belső oldala egyedi szitanyomással látható el, tovább szélesítve megjelenítési, ebből adódóan alkalmazási lehetőségeit.

A GlassX Crystal működése

A GlassX Crystal üvegszerkezet négy elemből áll: átlátszó hőszigetelésből, túlmelegedés elleni védelemből, energiaátalakítóból és hőtárolóból. A kiváló, 0,5 W/m2K U-értéket meg nem haladó hőszigetelésről három hőszigetelő üvegréteg gondoskodik. Az üvegfalak közé épített üvegprizma visszaveri a 40° feletti beesési szögű, azaz erősen tűző (nyári) napsugarakat, miközben az ennél alacsonyabb beesési szögű téli napsugarakat teljes mértékben átengedi.

A GlassX Crystal központi eleme a hőtároló modul, amely befogadja a napenergiát, majd tárolja, és késleltetve, kellemes hősugárzásként adja le. A tároló változó fázisú (PCM) sóhidrát. A hőtárolásról a megolvadó sóhidrát gondoskodik, ami lehűlésekor leadja a tárolt hőenergiát. A sóhidrátot hermetikusan, az elnyelőképesség javítása érdekében szürkére színezett polikarbonát elemekbe zárják. Az üvegszerkezet beltéri oldalát 6 mm vastag egyrétegű biztonsági üveg védi, ami különféle kerámia-szitanyomással látható el.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás