A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A névjegykártyák használata napjainkban is fontos elemét képezi az üzleti életnek. De vajon lehet-e még teljesértékűen használni a hagyományos változatokat, vagy már meghaladta őket a világ? Mai cikkünkben a tradicionális névjegyekről olvashatsz pár tippet, információt.

A névjegykártyák típusai

Alapvetően kétféle típusú névjegyet tudunk megkülönböztetni. Létezik a hagyományos névjegykártya, amely papíralapon készül. Ez a megszokott megoldás, sok-sok évtizede használják az értékesítők, illetve az üzleti életben tevékenykedők. Ennek igénybevételével számos előnyt lehet kovácsolni, hiszen bizalmat sugároz az üzleti partnerek felé. 

Azonban az utóbbi években kialakult ezen kártyák modern változata is. Ez pedig nem más, mint a digitális névjegykártya, amely igencsak megreformálta a névjegykártyák piacát. Szeretnéd te is közelebbről megismerni ezeket a termékeket? A CardInMove kínálatában többfélét is megtalálhatsz!

Ezek a névjegyek sokkal környezetbarátabbak tradicionális társaiknál. Elég mindössze egyszer megvásárolnod, és végtelen mennyiségű találkozó alkalmával fel tudod használni. Az adatok módosítása is sokkal egyszerűbb, hiszen ha megváltozik valami, nem kell egyből újranyomtatni az egész paksamétát. A telefonodon elérheted a szerkesztési felületet, ahol egyszerűen tudod elvégezni a kívánt módosításokat. A névjegy az NFC olvasó segítségével működik, így a partner telefonjának hátuljához odaérintve már el is mentheti az adataidat.

Tippek a tradicionális névjegyekhez

Amennyiben mégis a hagyományos névjegykártya mellett tennéd le a voksodat, hozunk neked pár tippet ehhez a típushoz. Elsősorban az első oldalnak kell nagy figyelmet szentelni. Általában mindenki ezt nézi meg először, így a hátlapra már vajmi kevés szem fog szegeződni. Így mindenféleképpen törekedj rá, hogy minden lényeges információt átadj magadról a kártya első oldalán. Ezenkívül a szem mozgására sem árt kitérni.

Általában mindenki fentről lefelé, illetve balról jobbra olvas, így ezen irányok mentén is gondoljuk át adataink fontossági sorrendjét. Ekkor lehetünk benne biztosak, hogy minden általunk átadni kívánt információ el fog jutni a fogadó félhez. 

Mindig érdemes a saját piacunk szóhasználatát szem előtt tartani. Így célszerű oda illő megfogalmazásokat, szófordulatokat belecsempészni a feliratokba. Így biztosan minden információ el fog jutni a partneredhez.

További hasznos dolgok a névjegykártyákhoz

A képválasztás is elengedhetetlen, hiszen a fotó is hozzájárul az első benyomáshoz. Ezenfelül az is fontos, hogy ne csak száraz adatok szerepeljenek a névjegyen. Célszerű valami azonnal használható tanácsot is belefűzni a tartalomba, hogy egyből értéket tudj teremteni partnereid számára.

Érdemes a minőségre is odafigyelni, hiszen rendkívül meg tudja határozni a papír vastagsága is a rólad képzett benyomást. Ezen nem érdemes spórolni, hiszen párezer forint különbség van csak a két papírtípus között. Próbáld ki te is a névjegykártya használatát, és köss sikeres üzleteket!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás