A rovat kizárólagos támogatója
Forrás: telex.hu

Nettó kétmillió forintos díjazást vesz fel Lázár János miniszter helyettese a volt államfő által létrehozott Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál. Csepreghy Nándornak emellett bruttó kétmillió forintos államtitkári fizetése van.

Áder János alapítványa egy márciusi törvénymódosítással került be a közfeladatot ellátó közérdekű vagyonkezelő alapítványok  (KEKVA) kivételezett körébe. Az alapítvány kuratóriumi elnöke a volt köztársasági elnök, a kuratórium tagja Lázár János is, aki négy év kitérő után építési és beruházási miniszterként tért vissza az ötödik Orbán-kormányba. Lázár azonban nem vesz fel díjazást a kuratóriumi pozíciójáért, legalábbis ennél az alapítványnál – ahogyan Áder sem –, míg az alapítvány operatív ügyekért felelős államtitkára igen. Csepreghy korábban is vállalt feladatot a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítványnál, amelynek igazgatója volt.

„Államtitkári kinevezésem óta összeférhetetlenségi okokból nem lehetek igazgató, de kuratóriumi tag igen, és delegálás révén lényegében továbbra is ellátom az igazgatói feladatokat” – mondta a 24.hu-nak Csepreghy, aki elmondása szerint az alapítványnál jelenlegi feladatkörében több mint tízmilliárd forintnyi vagyonért felel.

A lap számításai szerint Csepreghy tavaly havi bruttó 2,1 millió forintot kapott az alapítványtól, mostani díjazása jóval magasabb, bruttó hárommillió forintot tesz ki. A lap megjegyzi, hogy „ez kiemelkedő díjazásnak számít még a vagyonkezelő alapítványok mércéjével is, mert a nem teljes embert kívánó munkájukért jellemzően bruttó 1–1,5 millió forint közötti összeget kapnak a kurátorok” Via Telex.

A kék kekva-laguna – Áder János alapítványa műalkotás átadás

A Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány képviselője: Áder János Csaba. Az alapítvány kuratórium tagjai: Áder János Csaba, Csepreghy Nándor (igazgató), Lázár János, Martonyi János, Vizi Elek Szilveszter (a megbízás időpontjának lejárta nincs bejelentve).”
– Ahogy várható volt az egyetemi Kekvákkal együtt egyéb Kekvák is gyarapodtak, ahol kipróbált NER-katonák (itt például számottevő természet- és környezetvédelmi szakmai múltja egyik kuratóriumi tagnak sincs, beleértve az MTA ex-elnökét is) foglalják el az örökös kuratóriumi helyeket és persze gondoskodnak arról, hogy az alapítvány állami pénzekkel rendesen ki legyen tömve.
További részletek >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás