Hirdetés

A kerti bútorok kiválasztásánál számos tényezőt figyelembe kell vennünk, hogy mi alapján találhatjuk meg a számunkra ideális darabot. Legtöbbször az ár, a forma és a szín a meghatározó tényező, de nem szabad megfeledkeznünk a leendő kerti bútorunk anyagáról sem, ami lehet fa, fém, rattan és műanyag is.

 Fa kerti bútorok

 Nagyon sokan ragaszkodnak a természetes dolgokhoz, ezért nem meglepő, hogy a fa bútoroknak a mai napig nagy a vonzerejük. Ezek a valóban tartós és stílusos darabok biztosan remekül mutatnak a hagyományosabb és a modernebb környezetben is.

 Bármennyire kedveltek a fából készült garnitúrák, mégis ezek igénylik leginkább a rendszeres karbantartást. A fa bútorokat nem elég egy nedves ronggyal áttörölgetni, hogy megtisztítsuk a rárakódott szennyeződésektől, hanem a kiszáradás elkerülése érdekében viszonylag gyakran olajozni kell a fa felületeket, valamint figyelnünk kell a penész megjelenésére is.

 Fém kerti bútorok

 A fém kerti bútorok többnyire rozsdamentes acélból készülnek, ennek köszönhetően strapabíró, időtálló és könnyű darabok. Jellemzően a fém bútorok többsége nem csupán fém részekből áll, hanem gyakran kombinálják különféle anyagokkal, mint a fa, a rattan vagy a műanyag. Ezekben az esetekben a külső váz, illetve a keret készül acélból, a bútor többi részére használják az előbb említett különféle anyagokat.

A bútor fém része nem igényel különösebb karbantartást, ezeket bőven elég lehet néha egy puha ronggyal letörölgetni. Amennyiben azonban más anyagokkal is kombinált a garnitúránk, az anyagnak megfelelő módon azokat a részeket is tisztítani, illetve ápolni szükséges.

 Rattan kerti bútorok

 A rattan a fához hasonlóan szintén a természetességének köszönheti a népszerűségét. A rattan kerti bútorok nem csupán elegánsak, hanem kényelmesek is, nem meglepő hát, hogy ebből az anyagból leginkább kanapék, fotelek és napágyak készülnek, de persze kaphatunk rattan székeket és asztalt is, hogy teljes és egységes legyen a kültéri szett. Azonban, ha rattan kerti bútorok mellett döntünk, két hátránnyal számolnunk kell. Egyrészt a valódi rattanból készült darabok ára meglehetősen borsos, valamint gyakori és gondos ápolást igényelnek. 

Műanyag kerti bútorok

 Véget értek már azok az idők, amikor műanyagból csak esztétikailag és minőségileg kifogásolható kerti bútort lehetett kapni. Ugyanis a Gemini-Duonál kapható polyrattan kültéri bútorok nem csupán magas minőségben készülnek, hanem esztétikum szempontjából sem maradnak el a többi külsejében is kiváló darabtól.

 Bár a polyrattan anyaga a megtévesztésig hasonlít a valódi rattanhoz, azonban a tisztítása nem is lehetne egyszerűbb. Ennél az UV-sugaraknak, víznek és időjárási viszontagságoknak ellenálló bútornál nincs szükség gyakori karbantartásra, mindössze annyi a teendő, hogy tisztítószer és egy puha rongy segítségével letakarítsuk a szennyeződéseket.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás