A rovat kizárólagos támogatója
(X)

A háztartási energiafogyasztás, az étkezés, a közlekedés, a szabadidő eltöltése és vásárlási szokásaink azok a legfőbb területek, ahol jelentős mennyiségű energiát, és kibocsátást tudunk megspórolni saját mindennapi életünkben. Érdekli? Kapcsolódjon be a Másfélfokos életmód otthon – online előadás-sorozatba és eszmecserébe.

A klímaválság elleni küzdelem egyik legfontosabb színtere a saját otthonunk. Életmódunk, fogyasztói szokásaink megváltoztatásával, karbon-lábnyomunk csökkentésével mindannyian hozzájárulhatunk a jövőnket fenyegető hatások mérsékléséhez. Van értelme az egyének szintjén változtatnunk, mert a sok egyéni lépés előbb-utóbb jelentős változáshoz vezet globálisan is, valamint így közreműködünk a társadalmi normák, rendszerek megváltoztatásában is.

A GreenDependent Intézet 2022 januárjában indított, másfélfokos életmóddal foglalkozó online előadás-sorozata e fenti területeket vizsgálja meg közelebbről. A második alkalom témája a lakhatás és otthoni energiafogyasztás lesz, azaz:

  • otthonunk elhelyezkedése, mérete, kialakítása;
  • megtakarítás beruházással és viselkedésváltozással;
  • energiatakarékos életmód, viselkedés.

Meghívott vendégeink Dr. Dőry István, fizikus és Dr. Sáfián Fanni, környezetkutató geográfus, akikkel arról beszélgetünk majd, hogy hogyan valósítják meg energiatakarékos életmódjukat vidéken, illetve a városban.

Várunk mindenkit szeretettel március 9-én este fél 6-tól Zoomon egy másfél órás előadásra és eszmecserére!

A részvétel ingyenes, de jelentkezéshez kötött, regisztrálni itt lehet
A regisztráció után emailben küldjük el a részvételhez szükséges linket.

Az előadást és beszélgetést a GreenDependent Intézet munkatársai szervezik többek között az E.ON EnergiaKözösségek program és a 2021 májusában indult EU 1,5 fokos életmód projekt keretében. Az alkalom egy tervezett eseménysorozat második része lesz, amelynek keretében havi egy alkalommal a másfélfokos életmód különböző területeit járjuk körbe az érdeklődőkkel, konkrét tippeket adva a cselekvéshez, változtatáshoz

Az EU Másfélfokos életmód projekt az Európai Unió Horizont 2020 kutatási és innovációs programja támogatásával jött létre, a 101003880. számú támogatási szerződés révén.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek