A rovat kizárólagos támogatója

A Budapest történetében először női vezetője lett egy fővárosi közlekedési cégnek. A BKK vezérigazgatói posztjára kiírt pályázatot Varga Ivett BKK eddigi stratégiai és innovációs igazgatója nyerte meg.

Mint az index  megtudta, összesen tízen pályáztak a posztra, ebből öten erős pályázattal. A pályázók között volt Nemesdy Ervin, eddigi vezérigazgató, Kerékgyártó János, a GKM volt főosztályvezetője, a BKK közlekedésszervezési vezérigazgató-helyettese vagy Somodi László, a BKK korábbi vezérigazgató-helyettese is.

Fürjes Balázs,  Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár a Twitterén kívánt jó munkát az új vezérnek:

Karácsony: komoly szakmai verseny volt

Az egyik legkomolyabb szakmai verseny a BKK vezérigazgatói pályázói között folyt, közölte az indexnek Karácsony Gergely főpolgármester. Örülök, hogy egy olyan szakember nyerte el a megbízást, aki már ismeri a vállalat életét belülről. Biztos vagyok benne, hogy Varga Ivett kiváló partnere lesz a fővárosnak abban, hogy Budapest közlekedése egyre jobban megfeleljen a globális kihívásoknak, tette hozzá.

Varga Ivett Nemesdy Ervint váltja a BKK vezérigazgatói posztján. Varga Ivett tanulmányait az Eötvös Loránd Tudományegyetemen és a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen (mai nevén Budapesti Corvinus Egyetem) végezte.  Az új vezérigazgató feladata a főváros közlekedésszervezési és fejlesztési programjainak megvalósítása, a tömegközlekedés szervezése, a kiemelt közlekedési projektek, valamint a közútkezelés és a közúti forgalomirányítással összefüggő tevékenységek megújítása.  “Az élhető, zöld Budapest megteremtésében stratégiai fontosságú a fenntartható közösségi és közúti közlekedés megszervezése”.

Nyitókép: Varga Ivett – Forrás Főpolgármesteri Hivatal

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek