A rovat kizárólagos támogatója

Az állatokat szűk ketrecekben akarta átvinni a határon egy román férfi. A lefoglalt hattyúk a Hortobágyi Nemzeti Parkhoz kerültek.

Védett hattyúkat próbáltak kicsempészni az országból egy román férfi – írja a police.hu. A vállaji közúti határátkelőhelyen kisbusszal jelentkezett az országból kilépésre egy 20 éves román állampolgár vasárnap este.

A vállaji közúti határátkelőhelyen kisbusszal jelentkezett az országból kilépésre egy 20 éves román állampolgár 2016. március 13-án 21 óra 10 perckor. Az ellenőrzést végző határrendészek a jármű csomagterében, két ketrecben összesen kilenc hattyút találtak. A beszerzett szakvélemény szerint az állatok közül hat védett fajnak számító bütykös hattyú, három pedig fekete hattyú. Utóbbiak ugyan nem védettek, de a gépkocsivezető azok szállításához, illetve az országhatáron történő átviteléhez sem rendelkezett a szükséges dokumentumokkal.

A román állampolgárságú férfit a Mátészalkai Rendőrkapitányságra állították elő, ahol természetkárosítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanújával hallgatták ki. Hogy a szállítás módja állatkínzásnak minősül-e, a hatóság szakértő segítségével dönti el. A lefoglalt hattyúkat a Hortobágyi Nemzeti Park munkatársainak adták át.
 

 
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás