Hirdetés

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban halálra taposott egy orvvadászt egy elefánt, majd a holttestét megették az oroszlánok.

A férfi haláláról a vele együtt portyázó többi orvvadász számolt be a hozzátartozóknak, akik a nemzeti park segítségével megpróbálták a holtesttét felkutatni, de hosszas keresés után csak egy nadrágot és egy koponyát találtak. 

A BBC szerint nemzeti park vezetője részvétét fejezte ki a családnak, és elmondta, hogy a Kruger területére illegálisan bemenni különösen veszélyes, ahogy ez az eset is mutatja.  A parknak óriási problémát okoznak az orvvadászok, akik elsősorban az orrszarvúakra utaznak, mivel a szarvukra nagy a kereslet Ázsiában, Hong Kongban például pont a napokban csaptak le a hatóságok egy 2,1 millió dollár értékű szállítmányra. Via index.

 

Ha nincs kereslet, az öldöklés is abbamarad

Ha nincs kereslet, az öldöklés is abbamarad

Minden 15. másodpercben elpusztul egy elefánt. Az elmúlt 10 évben megközelítőleg 1000 parkőr halt meg miközben az állatokat próbálta védeni, és ez a szám minden évben tovább emelkedik.
Ahogy egy kicsi, propelleres repülőgépben gyakorlatilag lebegek a szubszaharai Afrika felett, a széles horizont felé hömpölygő zebra és vadcsordák látványa arra emlékeztet, hogy mennyi szépség és élet van a világban. Vadak, zabolátlanok és jól alkalmazkodnak: Afrika síkságai nyers és cenzúrázatlan betekintést engednek a természet csodáiba és kihívásaiba egyaránt. De ahogy a Netflix-en bemutatott új eredeti dokumentumfilm, a Az elefántcsont játszma nyitó képsorai ráközelítenek a tájra, egy teljesen más valóság tárul elénk.


 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás