A rovat kizárólagos támogatója

A civil szervezetek és a lakosság augusztus 8-ig küldhetik el véleményüket a tervezett szlovákiai integrált radioaktív hulladéktároló beruházás előzetes környezeti vizsgálatának dokumentumaival kapcsolatban.

A szlovákiai Mohiban (Mochovce) található országos kis- és közepes aktivitású radioaktív hulladéktároló bővítése és a nagyon kis aktivitású radioaktív hulladékok elhelyezésre szolgáló tároló megépítése – véleményezhető az előzetes vizsgálati dokumentáció.

Az észrevételeket a 1055 Budapest, Kossuth Lajos tér 11. címre, a Vidékfejlesztési Minisztérium Környezetmegőrzési és –fejlesztési Főosztálynak kell küldeni, illetve az espoo@vm.gov.hu elektronikus címre várja a minisztérium.

Hivatalos értesítés érkezett a szlovák környezetvédelmi tárcától, melyben a integrált radioaktív hulladéktároló beruházás előzetes környezeti vizsgálatának megindulásáról tájékoztattak. Az értesítéssel együtt megérkezett az előzetes környezeti vizsgálati dokumentáció szlovák, angol és német nyelven, mely röviden összefoglalja a beruházás leírását és várható környezeti hatásait. A Vidékfejlesztési Minisztérium elkészíttette az előzetes környezeti vizsgálati dokumentáció angol nyelvű összefoglalójának magyar fordítását, melyet megjelentet honlapján.

A dokumentumok alapján hazánknak döntenie kell, hogy Magyarország részt vesz-e a szlovák hatásvizsgálati eljárásban, mint hatásviselő fél. Ebben az esetben konkrét, a magyar oldali hatásokra vonatkozó kérdések megfogalmazása szükséges, melyek megválaszolását a későbbiekben készülő környezeti hatásvizsgálati dokumentációban várhatja a magyar fél a beruházótól.

A tervezett beruházás előzetes vizsgálati dokumentációjának véleményezésére 2011. augusztus 8-ig van lehetőség, a beérkezett véleményeket postán és az espoo@vm.gov.hu elektronikus címre 2011. augusztus 8-ig beérkezően várjuk.

A kapcsolódó dokumentumok az alábbi linken érhetők el a „Szlovák integrált atomhulladék tároló” címre kattintva:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás