A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI
Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke szerint az ország nem csak környezeti károkat szenvedhet, hanem euró milliárdokat is veszíthet, ha elmarad az új, tiszta, klímabarát gazdasági szerkezet kialakítása. Az autóipart vakon támogató hívő Fidesz azonban nem hajlandó igazi zöldben gondolkodni.

Az LMP szerint súlyos versenyhátrányba kerülhet Magyarország, amennyiben a kormány nem zöldíti ki a gazdaságot – mondta az ellenzéki párt társelnöke ma, a Facebookon közvetített online sajtótájékoztatóján. Schmuck Erzsébet kifejtette, az ország nem csak környezeti károkat szenvedhet, hanem euró milliárdokat is veszíthet, ha elmarad az új, tiszta, klímabarát gazdasági szerkezet kialakítása.

Hangsúlyozta, az Európai Parlament a közelmúltban 2000 milliárd eurós, zöld alapokon nyugvó gazdaságélénkítő csomagról döntött, amelyben kiemelt szerepet kap a fenntartható közlekedés, a megújuló energiaforrások, a kutatás-fejlesztés és a körkörös gazdaság támogatása.

Az LMP társelnöke szerint a magyar emberek érdeke is, hogy egy új gazdasági modell váltsa a „szennyező gazdaságot”, a Fidesz azonban nem hajlandó ezt elfogadni, mert akkor kiderülne például, hogy a megújuló energiaforrásokra adott uniós források feleslegessé teszik a paksi atomerőmű-bővítést.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek