A rovat kizárólagos támogatója

Korábban Európa egyik legeredményesebb kifizető ügynökségének nevezte Lázár János a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatalt, most mégis azonnali hatállyal felmentette annak elnökét, Gyuricza Csabát, valamint elnökhelyettesét, Dragovácz Nikolettát.

A Miniszterelnökség az MTI-n keresztül tegnap azt is közölte, hogy az MVH elnöki tisztségét 2016. november 1-jétől Viski József tölti be.
Az már korábban kiderült, hogy az MVH januártól jogutódlás nélkül megszűnik, és a feladatai a Miniszterelnökséghez, illetve a Földművelésügyi Minisztériumhoz kerülnek.
Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető miniszter, korábban Európa egyik legeredményesebb kifizető ügynökségének nevezte az MVH-t:, és ezt követően dőlt el, hogy a szervezet megszűnik.

2014. szeptember 25-én írtuk:  Ezúton tudatjuk mindazokkal, akik ismerték, hogy alapításának és sikeres működésének 24. évében, „hosszan tartó, súlyos” támadások után, a Mezőgazdaság- és Környezettudományi Kar Tanácsának indoklás nélküli döntése és a SZent István Egyetem Szenátusának ezt megerősítő határozata alapján, Orbán Viktor 3. kormánya, Balogh Zoltán felügyelő minisztersége, Tőzsér János rektorsága, Gyuricza Csaba dékánsága és Urbányi Béla mb. intézetigazgatósága idején, 2014. szeptember 30-án megszűnik a Szent István Egyetem Környezet- és Tájgazdálkodási Intézete, a fenntartható mezőgazdaság és vidékfejlesztés egyetemi képzési programjának hazai kidolgozója, gondozója, a határokon innen és túl ismert és elismert SZIE KTI.

Pár tucatnyian temették Ángyán József gödöllői intézetét 

Pár tucatnyian temették Ángyán József gödöllői intézetét

Jelképes temetést rendeztek a gödöllői Szent István Egyetem a környezetgazdálkodással foglalkozó intézetének bezárása alkalmából a diákok. Gyászolhatjuk az Ángyán József által kidolgozott Vidékstratégiát is, mely ma már csak papíron létezik, a saját lábára álló vidék helyét a kapitalista tömegtermelés agrárbiznisze foglalja el.

 

Háttér a Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal egyik mutyijáról: Így csaltak a közpénzekkel

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás