A rovat kizárólagos támogatója

Az utóbbi időben sokat beszélünk város és vidék kapcsolatának újrafelfedezéséről. Íme egy kajakészítő vállalkozás, ami vidéket fejleszt!

De mit is jelent ez valójában? Egyáltalán mennyire vagyunk távol a természetes egyensúlytól, ami országunkat pár évtizeddel ezelőttig hagyományosan jellemezte? Mindez szépen kirajzolódik akkor, amikor valaki nekiáll feldolgozott élelmiszert készíteni úgy, ahogy azt alapból kelleneéne: csak fenntartható méretű gazdaságokból származó, egészséges, magas beltartalmi értékű, friss, hazai alapanyagokból dolgozva.

Mai előadónk 2014 nyarán többedmagával nekivágott, hogy ezt ténylegesen, magas szinten megvalósítsa. A Budapest belvárosában működő élelmiszerüzemükben minden egyes termék az utolsó molekuláig lekövethető, hogy pontosan honnan származik, és így az is egyértelmű lesz, kikhezhova kerül a vásárló pénze.

Egy teljesen szabadon átvehető, életképes üzleti modellt alkottak, ami ha elterjed, alapjaiban tudja helyreállítani a város és vidéke kapcsolatát, állapotát. Érdemes megnézni ezt a 18 perces előadást!

A videót az infocracy.hu készítette.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek