A rovat kizárólagos támogatója

Érdekel, hogy mi került a tányérodra, milyen tájfajták vannak, és hogyan lehet vegyszermentesen termeszteni? Tudni akarod, hogy a paprikán és az ízetlen paradicsomon túl mi minden kerülhet a fazékba? Akkor szervezz filmvetítést a lakóhelyeden, vagy a barátaidnak! Mi adjuk a filmeket. Jelentkezés november 25-ig.

2012. december 1-9. között országos kisközösségi filmhetet rendez a Védegylet a mezőgazdasági sokféleségről, amelybe bármely közösség vagy magánszemély beszállhat szervezőként. A résztvevő közösségek ingyen és bérmentve hozzájuthatnak egy DVD-kollekcióhoz, telis teli a legkülönbözőbb kis- és nagyfilmekkel, melyek a legkülönfélébb kérdéssekkel foglalkoznak. Küldünk plakátot, meghívót, mindent. Neked csak annyit kell tenned, hogy kiválasztod a számodra érdekes filmeket, összehívod az érdeklődőket és megnyomod a Lejátszás gombot!

Témák többek közt:

Milyen a menza és mit eszünk otthon? Változatos, egészséges, ízletes?
Miért népszerűek a közösségi kertek, hogyan működik a „doboz-rendszer”?
Honnan szerezzük be az ebédhez a hozzávalókat? Mire figyeljünk vásárláskor?
Mik azok a tájfajták? Mi történik egy vetőmag-börzén? Miért divatosak újra a piacok? Megbízhatunk a termelőkben? Tudjuk, hogy mit, hol és hogyan termesztenek?
A permakultúra és társai. Környezetkímélő termesztési praktikák. Mit vessünk a kertünkbe, és mit áruljunk a piacon? Mit keresnek a vásárlók? Milyen hatással van a változó, szélsőséges időjárás a gazdaságunkra? Mit termesszünk a jövőben és hogyan?

Ezekre és sok minden másra kaphatsz választ a nemzetközi filmválogatásunkból. A filmvetítést egybekötheted egy olyan beszélgetéssel, amelyből kiderül, hogy a saját közösséged mit és hogyan szeretne enni, milyen lehetőségek vannak erre már a településen és miként lehetne továbblépni.

A program jó alkalom lehet arra, hogy megtervezzétek a jövő évi kertet vagy éppen kigondoljátok, hogy miként lehetne felvenni a kapcsolatot a helyi termelőkkel vagy akár az önkormányzattal, és mit lehet kezdeni az iskolai menzával. Kóstoló, lekvár-, befőtt- és receptcsere, vagy közös főzés is jöhet.
Jelentkezési határidő: 2012. november 25.

RÉSZLETEK >>>
 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás