A rovat kizárólagos támogatója

A szilveszteri petárdázáskor minden évben állatok ezrei rohannak világgá – sokan közülük a kocsik kerekei alatt, vagy sintértelepeken végzik, vagy sosem jutnak haza. Ezért a NOÉ Állatotthon Alapítvány arra kéri a gazdákat, hogy december 31-én és január 1-jén egész nap tartsák kedvencüket biztonságos helyen, bezárva.

Nemcsak a petárdák, de az egyéb, kisebb hanghatással járó pirotechnikai termékek is sokkolóan hathatnak házikedvenceinkre. Budapest legnagyobb Állatotthona ezért arra kéri az állattartókat: fokozottan figyeljenek oda négylábú társaikra az ünnepek alatt és már Szilveszter előtt gondoskodjanak az állatok biztonságáról.

A Noé Állatotthon Alapítvány arra kéri az állattartókat, hogy kedvenceiket tartsák biztonságos, zárt helyen. Karácsony után lehetőleg már csak pórázon sétáltassanak, és ha tudják, hogy az állat félős, jó előre gondoskodjanak számára nyugtatóról, melyet az állatorvostól szerezhetnek be. Ne hagyjuk magukra kedvenceinket ebben a kritikus időszakban!
Mind a kutyák, mind a macskák nyakában folyamatosan legyen e néhány nap során nyakörv és a gazda adatait tartalmazó biléta. Mivel a biléta is leeshet a menekülés közben, a legbiztosabb megoldás a mikrochip, mely beültetését szintén az állatorvosi rendelőkben kérhetik a gazdik, az interneten PETVETDATA pedig ellenőrizhetik, hogy a chip beültetése után felkerültek-e az állat adatai az internetes nyilvántartásba.

Noé Állatotthon Alapítvány idén is, mint minden évben, külön bejelentő számot üzemeltet az érintett időszakban és folyamatosan fogadja az állatukat elvesztők és a becsületes megtalálók bejelentéseit, hogy segítsen visszajuttatni otthonaikba a világgá szaladt kedvenceket. A 06-70/635 0780-as számra január 1. estig, január 2-tól telefonon csak este 18 h után várjuk a bejelentéseket, illetve éjjel-nappal sms-ben vagy a j.zsuzsa@gmail.com e-mailcímre.
Az sms – lehetőség szerint tartalmazza – az elvesztés/megtalálás helyét, idejét, az állat fajtáját, méretét, becsült korát, nemét, különös ismertetőjelét, ha van, illetve azt, volt-e rajta nyakörv, biléta, valamint az elvesztő/megtaláló elérhetőségét.

Az Alapítvány felhívja a megtalálók figyelmét, hogy az amúgy is teltházzal üzemelő állatotthonok, alapítványok, egyesületek szilveszterre általában olyan mértékben túlzsúfolttá válnak, hogy a petárdázás során bejelentett állatokat már nem áll módjukban befogadni, ezért feltétlenül fontos, hogy az eredeti gazdákat próbálják megtalálni és a talált állatok adatait jelentsék be a fenti elérhetőségeken!

Az elveszett állatok gazdáinak javasoljuk, hogy Budapest területén feltétlenül keressék fel személyesen a Fővárosi Közterület-felügyelet Állategészségügyi (Ebrendészeti) Telepét (1097 Budapest, Illatos út 23/A. – www.illatosut.hu), készítsenek plakátokat, vidéken pedig érdeklődjenek az önkormányzattal szerződésben álló ebbefogónál / gyepmesteri telepen, illetve a helyi állatvédő szervezeteknél!

 


A Fauna Alapítvány sziveszteri felhívása:

A Fauna Alapítvány sziveszteri felhívásaA Fauna Alapítvány sziveszteri felhívása

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás