Hirdetés

Augusztus 5-e és 7-e között három napon át tart a 2005-ben hiánypótló és hagyományteremtő szándékkal létrehozott, minden év augusztusában megrendezésre kerülő egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztivál programsorozata Pusztaszeren.

Ezúttal is a már megszokott szakmai színvonalon és a jól ismert rusztikus miliőben kerül sor a VII. Országos Természetfilm-fesztivál megrendezésére, a vizes élőhelyeiről híres kisközségben, Pusztaszeren. A hazai természetfilmes szakma legfrissebb alkotásait bemutató rendezvényen szép számmal képviseltetik magukat a határon túli rendezők alkotásai is, a Kárpát-medence alig ismert természeti szépségeinek bemutatásával.

A 95 filmből álló versenyprogramban az amatőr és a professzionális alkotók külön versenyeznek, és közülük kerülnek ki az egymillió forint összdíjazású rendezvény nyertesei. A dr. Kormos Ildikó rendező vezette ötfős szakmai zsűri a Növények és állatok élete, A világ tájai, Etűdök, Vadászkultúra, Életmód és környezetvédelem kategóriákban hirdet győzteseket a több mint 21 órányi filmes mustrát követően. A filmvetítések helyszínén ökogazdák kínálják és kóstoltatják termékeiket, valamint előadások is hallhatók a természetvédelmi célokat is szolgáló ökogazdálkodásról.
A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatósága pedig szakvezetéssel ellátott lovas kocsis kirándulásokat szervez péntek és szombat délután a Pusztaszer határában található, fokozottan védett Büdös-székhez. Az országos természetfilm-fesztivál minden programja ingyenesen látogatható!
A rendezvény részletes programját, aktuális híreit a www.pusztaszer.hu honlapon, vagy a fesztivál Facebook-oldalán, www.facebook.com/naturfilmfest olvashatják az érdeklődők.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás