A rovat kizárólagos támogatója

Az állami földek eladásával Orbán Viktor kormánya visszavezette Magyarországot a középkorba, a Csák Máték világába. Annyi különbséggel, hogy a középkorban az ellenség vitte el rabszolgának a legyőzötteket. Minket nem az ellenség győzött le, hanem saját kormányunk, és saját érdektelenségünk – nem visznek sehova, saját országunkban leszünk kiszolgáltatott, nyomorult helyzetben levő rabszolgák.

A nemzeti termőföldvagyon felszámolása és egy szűk körnek ajándékozása a magyar nép kizárásával hozott döntés alapján a nemzet érdekei ellenében történik. Ellenkezik az Alaptörvénnyel és ellenkezik a Nemzeti Földalapról szóló törvénnyel, melynek sem céljával, sem rendelkezéseivel nem összeegyeztethető. A vidék társadalmának, a valódi gazdáknak a kisemmizése, az ország kirablása megbocsáthatatlan bűn a magyar nép és a jövő nemzedékek ellen. Mindez azért történhet meg, mert a magyarok döntő többsége még mindig nem érti, hogy miért lenne fontos megtartani az élelmiszer termelő kapacitásainkat egy olyan időszakban, amikor a kormány már egyenesen élelmiszer jegy bevezetésének lehetőségét akarja alaptörvénybe foglalni, és a tudósok egyre hangosabban figyelmeztetnek a közelgő élelmiszer válságra…

FÉLŐ, HOGY MIRE A MAGYAROK FELÉBREDNEK A MÉLYALTATÁSBÓL, MÁR KÉSŐ LESZ!

Mi a megoldás? A több, mint 1600 "résztulajdonos állampolgár" „NEM ADJUK A FÖLDÜNKET!” nyilatkozatát – miszerint nem járultunk hozzá az állami földek eladásához, és követeljük az állami földbérleti pályázatok eredményeinek megsemmisítését is – komolyan kéne venni, és a 2011 október óta lezajlott állami földbérleteket, és földeladásokat törvényellenességük, és nemzetellenességük okán megsemmisíteni.

Az állami termőföldeket pedig egy arányos és igazságos elosztásban az azt igénylő valódi helyi gazdáknak bérbe adni a helyi gazdaközösség konszenzusos döntése alapján. Ehhez persze vissza kell állítani a „helyi” és a „gazda” szavaink valódi jelentését, amit szintén elraboltak tőlünk. Nem bonyolult tehát a megoldás: beszéljünk, értsünk és gondolkodjunk magyarul – a szó valódi értelmében.

Mezőfalva, 2016. január 29. Ács Sándorné agrármérnök 


A vélemény rovatban megjelent írások nem feltétlenül tükrözik szerkesztőségünk álláspontját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás