A rovat kizárólagos támogatója

Az eddigi tervek szerint 2023. január elsejétől tilos lett volna a műanyag italtartó poharak használata, ám egy veszélyhelyzeti rendelet útján módosítja ezt a szabályt a kormány.

A Portfolio szerint nem 2023 januárjától, hanem csak 2024 július elsejétől lesz tilos a műanyag italtartó poharak használata vagy annak forgalmazása. A lap emlékeztet arra, hogy az eredeti 2021-ben megjelent rendelet mondta ki azt is, hogy az italtartó pohár olyan műanyagból készült egyszer használatos pohár, amely a fogyasztás helyén történő megtöltésre szolgál, ideértve a természetes személy személyes szükségletének kielégítésére szolgáló műanyag poharat is.

A Kormány 636/2022. (XII. 30.) Korm. rendelete az egyes egyszer használatos, valamint egyes egyéb műanyagtermékek forgalomba hozatalának korlátozásáról szóló 301/2021. (VI. 1.) Korm. rendelet módosításáról címmel jelent meg a december 30-i közlönyben a kormány döntése, amely lényegében arról szól, hogy
SZEMBEN AZ EREDETI HATÁRIDŐVEL (2023. JANUÁR 1.), MÁSFÉL ÉVVEL KÉSŐBB, VAGYIS 2024. JÚLIUS ELSEJÉTŐL LESZ TILOS A MŰANYAG ITALTARTÓ POHÁR FORGALOMBA HOZATALA, BELEÉRTVE ANNAK TETEJÉT ÉS FEDELÉT

Vagyis az új szabály hatályba lépése előtt két nappal könnyített azokon a helyeken, ahol műanyag pohárban szolgálják ki a fogyasztókat.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás