A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

Hamarosan betiltják a palackozott vizek árusítását a Grand Canyon térségében, mert az eldobált üres műanyagpalackok elrondítják a természeti csoda környezetét.

A nemzeti parkszolgálat által elfogadott terv szerint 30 napon belül csak saját palackban hozhatnak vizet a látogatók.  A hatóság 290 ezer dollárért tíz vízvételi helyet alakított ki a park területén, hogy a turisták a magukkal hozott palackjait újratölthesse.

Parkjainknak a természeti kincseink megóvása és a fenntarthatóság mintaképéve kell válniuk – fogalmazott közleményében John Wessels, a parkszolgálat regionális igazgatója, aki azt várja, hogy az új szabályok csekély hatással lesznek a látogatókra, akik felkeresik az észak-arizonai kanyont.

A Grand Canyont évente mintegy 4,5 millió turista keresi fel. A látogatók által eldobált egyszer használatos palackok a park területén eldobott szemét húsz százalékát, az újrahasznosítható hulladék pedig harminc százalékát teszi ki. Hasonló korlátozást a Utah állambeli Zion Nemzeti Parkban és a Hawaii Nemzeti Parkban már korábban bevezettek.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás