A rovat kizárólagos támogatója
LMP sajtóközlemény

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja, ahogy eddig, úgy a jövőben is kiemelten dolgozik Magyarország természetes vizeinek megvédéséért és a lakosok egészséges ivóvízellátásának biztosításáért. Ezért pártunk minden képviselőjelöltje természetesen támogatja a Víz Koalíció petícióját.

Vizeink megvédéséhez kormányt kell váltanunk április 3-án, és a civil szervezetekkel szoros együttműködésben sürgősen meg kell kezdeni az érdemi munkát e területen is!

Az LMP – Magyarország Zöld Pártja minden választáson induló jelöltje aláírásával támogatja a Víz Koalíció petícióját, melyben a civilek a katasztrofális helyzetben lévő víziközmű hálózat megújítását követelik. Az LMP a parlamentben is prioritásként kezelte ezt a területet, számos esetben szólalt fel a témában, és konkrét javaslatokkal is élt, melyeket a kormánytöbbség lesöpört az asztalról. Ennek következményeit pedig látjuk: a Fidesznek köszönhetően mára a biztonságos ivóvízellátás került veszélybe.

Az LMP ugyanígy benyújtóként támogatta korábban a Nagy Tavak Koalíció által kidolgozott határozati javaslatot, mely a vizes élőhelyeink kulturális és természeti értékeinek megőrzését biztosította volna. Az LMP az érintett civil szervezetekkel együtt a területért felelős miniszterrel és az összes parlamenti frakcióval egyeztetést hívott össze, de a kormányzati oldal megakadályozta a téma érdemi tárgyalását.

Mára egyértelművé vált, hogy vizeink megvédése érdekében érdemi lépéseket csak kormányváltás után tudunk tenni, és a feladatot az LMP minden képviselője, és kormányzati tagja prioritásként fogja kezelni.

Dr. Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke
Dr. Keresztes L. Lóránt, az LMP frakcióvezetője

rozsdás lyukas vízcső. kép: Sarkadi Péter greenfo

Tiszta vizet a poharainkba! – 15 év múlva összedőlhet az ivóvíz ágazat
Ma Magyarországon a legszigorúbban ellenőrzött élelmiszer a csapvíz – kérdés, hogy meddig? Ivóvízhálózatunk 86 %-a kockázatosnak minősül. A rezsicsökkentés miatt előbb utóbb szitává válik a hazai ivóvíz hálózat. Rendszeres karbantartás híján a vízcsövek szörnyű állapotban vannak, gyakran eltörnek, egyes településeken már komoly kihívást jelent egészséges ivóvízhez jutni. Szakértői kerekasztal podcastunkban >>>


A rezsicsökkentés miatt előbb utóbb szitává válik a hazai ivóvíz hálózat. 

Sárga, barna, iszapos, büdös víz folyik időnként a csapotokból? Rendszeresek a csőtörések a környéketeken? Volt, hogy vízhiány lépett fel a településeteken? Esetleg nincs is lehetőségetek egészséges ivóvízhez jutni? E problémák sok millió ember életét keserítik meg, sok ezer ember egészségét veszélyeztetik Magyarországon. Legalapvetőbb élelmiszerünket az Orbán-kormánynak köszönhetően 27 % áfa terheli. Részletek podcastunkban >>>

 

Kapcsolódó anyagok:

Felszín alatti vizek – Tegyük láthatóvá a láthatatlant!

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás