A rovat kizárólagos támogatója

Rengeteg vizet használ az emberiség áramtermelésre. Annyit, hogy Európában és az USA-ban az összes természetből vételezett víz felét erőművek használják fel. A szél- és naperőművek emiatt is verik az atomot.

Elsősorban a szén-, a gáz- és az atomerőművek fogyasztanak rengeteg vizet. Részben hűtésre, részben pedig a víz gőzzé forralására kell a víz ezeknél a létesítményeknél. Az atomerőművek és a szénerőművek használják a legtöbbet.

A szél- és naperőművek viszont jóval kevesebb vizet igényelnek. Így a megújulók nem csupán a káros anyagok kibocsájtásának csökkentése miatt fontosak, hanem a víz kímélése miatt is. 

Az erőművek melegebb vizet engednek vissza a természetbe, mint amit vételeznek, ez további veszélyt jelent a környezetre. Nem véletlen, hogy a mostani hőségben több atomerőművet is le kellett állítani, és Pakson csökkentették a termelést – írta a quartz-ra hivatkozva a 444.hu.


Leállítottak 4 atomreaktort a hőség miatt Franciaországban

Az időleges leállítást a Rhone és Rajna folyók atomerőművek hűtésére használt vizének magas hőmérsékletével magyarázták. Ez várhat Paks 2-re is.  A Franciaországban is perzselő hőségre tekintettel az Electricité de France (EDF) áramszolgáltató tegnap elrendelte három atomerőmű négy reaktorblokkjának leállítását – közölte egy vállalati szóvivő. 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek