A rovat kizárólagos támogatója

RE-SET társasjáték, PET palack malac készítés, REpohár díszítés – csak néhány program, amit a VOLT Fesztivál látogatói kipróbálhatnak a Humusz Szövetség Nulla Hulladék Turnéjának soproni állomásán. A Szövetség a Zöldövezet Társulás közreműködésével várja a hulladék csökkentése és megelőzése iránt érdeklődő fiatalokat.

A kampány célja elsősorban a lakosság szemléletformálása olyan tanácsokkal, mindennapi tippekkel, amelyek a hulladék keletkezésének megelőzését, az átgondolt fogyasztást és a hulladékszegény életmód terjedését segítik.

Az idei VOLT Fesztiválon a korábbi éveknek megfelelően szelektíven gyűjtik a papír, az alumínium és a műanyag hulladékot, a hulladékcsere-ponton a hasznos hulladékért mindenki MAG-BOMBÁT kap. A Nulla Hulladék Turné önkéntesei pedig mindenkinek bemutatják, hogy a fesztivál után hogyan kezdhet új, zöldebb életet. Emellett nagy öröm hogy a fesztivál területén bevezették a REpoharat (betétdíjas, visszaváltható, mosható és így többször felhasználható pohár): a fesztiválozók idén először kétféle elmosható pohárba kapják a frissítőt. Az intézkedésnek köszönhetően drasztikusan csökken a műanyag hulladék mennyisége, és megszűnik a színpadok előtti pohár-szőnyeg is.

A fesztivál további zöld intézkedéseiről és a Nulla Hulladék Turnéról bővebben itt:Nulla Hulladék a VOLTon (444 KB word)

Kapcsolódó anyagok:

A hulladékról a boltban kell elgondolkodni

Nulla hulladék Trashed – No place for waste

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás