A rovat kizárólagos támogatója
greenfo/MTI

WiFi-hozzáférést biztosít a jövőben a kanadai nemzeti parkok és a történelmi helyszínek látogatói számára a Parks Canada, hogy így csábítsa a természetbe a fiatalabb generáció képviselőit.

Az észak-amerikai ország látványosságait, például a Sziklás-hegységet vagy a Fundy-öblöt felügyelő nemzeti hatóság bejelentése szerint 25-50 hotspotot üzemelnek be még idén, ezek száma a következő években 100-ra emelkedhet a tervek szerint. Az internet elérése a legtöbb helyen ingyenes lesz, de az egyes helyszíneknek jogukban áll díjat szedni a használatért.

Sok távoli parkban akadozik vagy egyáltalán nincs 3G-s és 4G-s lefedettség. Holott manapság a turisták, elsősorban a fiatalok gyakran a szabadnapjukon is tartani akarják a kapcsolatot munkahelyükkel, irodájukkal vagy barátaikkal és családtagjaikkal. Meg akarják osztani utazási élményeiket vagy lépést akarnak tartani a nagyvilág eseményeivel.

A Parks Canadához tartozó 44 nemzeti parkot, 167 történelmi emlékhelyet és négy tengeri természetvédelmi területet évente mintegy 20 millióan látogatják.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek