Hirdetés

300 millió forintba kerültek a Városliget Zrt. minőségi vendéglátás és ajándéktárgy árusításra hivatott pavilonjai, amelyek mind bezártak. Az épületeket bérlő, offshore-ban is utazó tulajdonosának cége tízmillió feletti veszteséget termelt.

Hetek óta egy sem működik abból a három pavilonból az Állatkerti úton, amelyeket a Városliget átszabása keretében szinte az elsőként újítottak fel – szúrta ki a MagyarNarancs.

Impozáns épületekről van szó, amelyeket a Pesti Vigadót is megálmodó Feszl Frigyes – a magyar romantikus művészet egyik kiemelkedő építésze – régi tervei alapján húztak fel. Eredetileg ugyanis a környezetbe nem igazán illő bódék álltak itt, amelyek lufikat, strandcikkeket, vízipisztolyokat, a sör-bort árultak.  Ezek ellen indított harcot a Liget-projekt miniszteri biztosa, a közelben álló Szépművészeti Múzeum főigazgatója, Baán László, aki három évvel ezelőtt a következőkkel indokolta a balkáni állapotok felszámolását: „Ami ma itt van, az nem a megújuló Liget minőségéhez illő kínálat és színvonal. De hogy világosabb és egyértelműbb legyek: ez a bódésor kínosan és vállalhatatlanul gagyi. Ha az elmúlt évtizedekben lett volna felelős gazdája a Ligetnek, ez már rég eltűnt volna innen”.

Zárva várt turisták

Csakhogy az épületenként 100 millió forintból felhúzott pavilonok képtelenek voltak teljesíteni ezt a küldetést, zárva vannak, mint a lap múlt pénteken készült képén is látszik, az egyiket teljesen ki is ürítették. Üzemeltetője úgy hagyta hátra az épületet, hogy az ajtón még mindig ott a felirat: „Nyitva/Open”.

Minden jel szerint az Állatkert és a Széchenyi Fürdő látogatói inkább a gagyira voltak vevők. A bódékat 2016 elején dózerolták le, az új körépületeket pedig 2017 tavaszán adták át. Az eredeti cél az volt – idézzük a Városliget Zrt. honlapját –, hogy „egy hangulatos kávézó-cukrászda, egy art-shop ajándékbolt, és egy szabadidős kellékeket (piknikfelszerelések, szabadtéri játékok, esernyők stb.) árusító bolt” szolgálja ki a turistákat, az igényes vásárlókat. Ám alig pár hónap kellett, hogy az"art-shop ajándékbolt" bedobja a törülközőt a Széchenyi Fürdő oldalában.  A minőségi árukínálat annyira minőségi lett, hogy négyezer forintot kértek egy bögréért, 20 ezret egy rongybabáért.

Egy idő után ismét feltűntek például a lufik, a csokiszeletek, de így sem mehetett túl jól a bolt, mert – ahogy arról idén januárban a Népszava beszámolt – rövidesen raktárként használták a pavilont: üdítős rekeszeket, fagylaltozó pultokat, székek halmait láthatták a 100 milliós épületbe bekukkantó turisták.
Zsidai Péter cikkének folytatása >>>

Ha ez is bebukott, vajon mennyit bukunk mi magyar állampolgárok az Orbán-kormány megalomán  – jelenleg 250-300 milliárdra tervezett – Liget-projektjén?

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás