A rovat kizárólagos támogatója

Ma, amikor a világon az összes nyersanyag és energia 40%-át irodák használják fel, igen fontos lenne, hogy megpróbáljuk az irodai működés környezeti hatásait a minimálisra csökkenteni.

Az irodákban folyó munka okozta környezeti terhelés csökkentése és az irodában dolgozók egészségének védelme érdekében a Környezettudatos Vállalatirányítási Egyesület (KÖVET-INEM Hungária) elindította Zöld Iroda Hét elnevezésű programját. Napjainkban a felnőtt lakosság jelentős hányada napjait irodában tölti, és a gazdaság által felhasznált anyag- és energiafogyasztás 40 %-a is az irodai működéshez köthető. Az uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt keretében május 24-én oktatónap, az Európai Unió Zöld Hetével (június 1-4.) egyidejűleg pedig országos Zöld Iroda Hét kerül megrendezésre. Ezenkívül megújul a környezetbarát iroda távoktatás is a www.kovet.hu/tavoktatas  honlapon. „A május 24-i képzésen környezetbarát iroda kialakításához adunk gyakorlati ismereteket. Így a júniusi Zöld Iroda Héten konkrét lépeseket tehet mindenki a saját irodájában.
A legjobban teljesítő szervezet az értékes nyereményeken kívül megkapja a „2004 Zöld Irodája” címet is, melyet sajtótájékoztatóval egybekötött tapasztalatcsere keretében adunk át” – mondta el kérdésünkre Vadovics Edina, a program vezetője.
A résztvevő vállalatok, önkormányzatok, közigazgatási szervezetek számára a program minden eleme ingyenes, azonban az oktatásra csak korlátozott számú jelentkezőt tudnak fogadni a szervezők.

Mi a környezetbarát iroda?

A környezetbarát irodai működés bevezetésének célja, hogy a lehető leghatékonyabb erőforrás-felhasználással és hulladékcsökkentéssel minimalizáljuk irodai tevékenységünk negatív környezeti hatásait. A csökkentett fogyasztás és kevesebb hulladék anyagi megtakarítást is eredményez, így az iroda zöldítésére szánt kezdeti befektetések rövid vagy hosszú távon, de majdnem minden esetben megtérülnek!
Egy példa az iroda környezeti hatásainak mértékéről: egy számítógépből és monitorból álló munkahely, ha bekapcsolva hagyjuk éjszakára, évente 1 tonna szén-dioxid kibocsátásért felelős (összehasonlításképpen: Magyarország szén-dioxid kibocsátása 1999-ben 60 millió tonna volt).
További információ: KÖVET-INEM Hungária Kapusy Pál Telefon: 473-2290 Drótposta: info@kovet.hu
Jelentkezés, további információ: Antal Orsolya antal@kovet.hu , 1/473 22 90
Vadovics Edina vadovics@kovet.hu ,1/473 22 90

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás