A rovat kizárólagos támogatója

Az Orbán-kormány létrehozott egy építőipari akciócsoportot, amely közvetlenül és napi szinten foglalkozik az építőipari kapacitások bővítésével és a beruházások felgyorsításával. Egyszerűsítenék és gyorsítanák a környezetvédelmi hatásvizsgálatokat, hatósági engedélyek kiadását.

A csoport élén Jutai Csaba áll, közölte a pénzügyminiszter a Facebook-oldalán. Varga Mihály elmondta, hogy a Gazdaságvédelmi Operatív Törzs keddi ülésének fő témája az építőipar, az építőanyagipar és az építésgazdaság volt, mert az ágazatban 110 ezer vállalkozás működik, több mint 340 ezer munkavállalóval.

A megtárgyalt és elfogadott konkrét javaslatok közül elsőként említette, hogy gyorsítani és egyszerűsíteni kívánják a hatósági eljárásokat az engedélyezés, a környezetvédelmi hatásvizsgálat és a közművek ügyintézésénél, mondta Varga. Hozzátette: szeretnék automatikusan meghosszabbítani a beruházás végéig azokat az építési engedélyeket, amelyek a veszélyhelyzetet követő egy évben járnak majd le.

A pénzügyminiszter végül azzal zárta videóját, hogy “továbbra is a cél, hogy az operatív törzs egyfajta gyorsító pályaként üzemeljen és olyan intézkedéseket, olyan javaslatokat fogalmazzon meg, amelyek meggyorsítják a gazdaság szereplőinek akár a beruházási, akár a fejlesztési, akár más gazdasági tevékenységét.”- szúrta ki a 444.hu.

Nyitókép: Orbán Viktor és Mészáros Lőrinc atlétikai stadionjának tereprendezése 2020 május 10.

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek