A rovat kizárólagos támogatója

Lehetséges, hogy megoldódik az M7 autópálya Kőröshegy környékén vezető nyomvonalának építése körüli vitás kérdés. A témában szerdán Keszthelyen egyeztettek az autópálya építésében közreműködő hatóságok és cégek képviselői – áll abban a közleményben, amelyet a Közlekedési Minisztérium juttatott el a FrissHirek.hu-nak.
Szept.19.-én Keszthelyen egyeztettek az illetékesek az M7 autópálya új szakaszának nyomvonaláról. A megbeszélésen a Nyugat-dunántúli Környezetvédelmi Felügyelőség, a Kaposvári Erdészeti Felügyelőség és a Nemzeti Autópálya Rt. képviselői áttekintették a Kőröshegy környékén vezető nyomvonallal kapcsolatos vitás kérdéseket.
A hatóságok az építtetők által beadott hiánypótlásokat elfogadhatónak tartják. A Nemzeti Autópálya Rt. ugyanis tisztázta a felmerült problémákat, a nyomvonalon érintett erdőterületeket pótolni fogják. A Kőröshegynél lévő szintkülönbségek miatt, az autópálya nyomvonala közel 80 méteres viadukton vezet majd át — tájékoztatta a sajtót a megbeszélésen után Manninger Jenő, a Közlekedési és Vízügyi Minisztérium államtitkára.
A nyomvonal teljes hosszában, Zamárditól Balatonszentgyörgyig — a még szükséges előkészítést követően — megindulhatnak az építési munkálatok. A Budapest és Zamárdi közötti szakasz átépítését — amelyet már idén elkezdett — jövőre fejezi be az Autópálya Konzorcium. FrissHirek.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás