A rovat kizárólagos támogatója

Új globális hulladékkezelési stratégiát hirdetett a Coca-Cola, a világ legnagyobb üdítőital-gyártója. Van mit zöldítenie a világ egyik legnagyobb eldobható italcsomagolását termelő multinak.

Csomagolási gyakorlatának gyökeres átalakításával az atlantai székhelyű vállalatnak az a célja, hogy 2025-ig csomagolóanyagai 100 százalékban újrahasznosíthatók legyenek, 2030-ig pedig 100 százalékra növelje palackjai visszagyűjtési és újrahasznosítási arányát. "Bolygónk a csomagolási hulladékok problémájával küzd, így felelős vállalatként támogatnunk kell e kihívás megoldását. A hulladékmentes világ megvalósítható. Mi épp erre vállalkoztunk, és arra buzdítunk másokat is, hogy csatlakozzanak hozzánk" – mondta James Quincey, a Coca-Cola elnök-vezérigazgatója.

A tegnap meghirdetett Hulladékmentes Világ (World Without Waste) névre hallgató globális stratégia a Coca-Cola fenntarthatósági erőfeszítéseinek következő lépése. A vállalat 2015-ben, a tervezettnél öt évvel korábban elérte és túl is szárnyalta azon célkitűzését, hogy az üdítőitalaiban felhasznált vizet 100 százalékban visszapótolja a víznyerő helyeken.

A Coca-Cola Magyarországon forgalmazott PET-palackjai már most is 100 százalékban újrahasznosíthatóak, a hazai gyártás során felhasznált műanyag mennyisége pedig 15 százalékkal csökkent az utóbbi pár évben. Az újrahasznosított műanyag aránya jelenleg átlagosan 20 százalék, melyet 2030-ig 50 százalékra terveznek növelni Magyarországon. A Coca-Cola a világ legnagyobb üdítőitalokat gyártó vállalata, több mint 500 szénsavas és szénsavmentes márkájával a világ több mint 200 országában van jelen. A palackozó partnerekkel közösen a Coca-Cola rendszerében több mint hétszázezren dolgoznak- írta az MTI. 

Elszívja a Coca-Cola az indiaik vizét?

Elszívja a Coca-Cola az indiaik vizét?

Környezetvédelmi okok miatt bezárnák a Coca-Cola egy indiai gyárát Uttar Prades tartományban, Varanaszi városában.

A tartományi hatóságok szerint a Coca-Cola helyi üzeme sokkal több vizet használ fel a gyártáshoz, mint amennyi megengedett.
A gyárat bezáró határozat szerint a gyár napi 36 ezer rekesznyi italt gyárt, pedig csak 20 ezerre van engedélye. A határozat felszólítja a Coca-Cola helyi leányvállalatát, hogy szüntesse meg a jogsértést, és töltse fel a föld alatti vízkészleteket, amelyek miatta merültek ki. 
A tartományi hatóságok azzal is megvádolták a Coca-Cola leányvállalatát, hogy a gyárból kikerülő szennyvíz a megengedett határértékeknél nagyobb arányban tartalmaz szennyező anyagokat.
A leányvállalat – mely 15 éve működnek Indiában – visszautasította a hatóságok gyanúsítását, hogy a gyár miatt apadna a föld alatti vízkészlet. A leányvállalat fellebbezett a határozat ellen egy speciális, környezetvédelmi ügyekben eljáró indiai bírósághoz. A bíróság már három meghallgatást tartott az ügyben, ma lesz a negyedik – írtuk még 2014 június 20-án.

Kapcsolódó anyagok:

Nyomul a Coca-Cola Kínában is

Belefulladunk műanyagainkba

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás

Kapcsolódó hírek