Hirdetés
greenfo/mti

Példát mutat alattvalóinak a “zöld” energia felhasználásából a brit uralkodó, aki legnagyobb kastélyának áramellátását – legalábbis részben – saját kis vízerőművének segítségével oldja meg.

A Mail beszámolója szerint a kidolgozott tervek alapján kis turbinákat telepítenek a Temzébe, és innen földalatti kábelek továbbítják az áramot az első számú királyi rezidenciához, a London nyugati határában emelkedő windsori kastélyhoz.

A 85 esztendős II. Erzsébet királynő és férje, Fülöp edinburghi herceg – aki nemrég töltötte be 90. életévét – most már évek óta nem a londoni Buckingham-palotában, hanem Windsorban él, és hetente csak egy-két alkalommal keresik fel a fővárosi rezidenciát hivatalos ügyek intézése végett.

A Mail bennfentes udvari forrásai szerint a királynő már energiatakarékos villanykörtéket szereltetett fel a windsori kastély mindegyik helyiségében, de a Temzébe telepítendő saját áramtermelő turbinák még tovább csökkentik a királyi háztartás széndioxid-kibocsátását.
A rendszer által termelt fölös energiát betáplálják az országos áramelosztó hálózatba, és az ebből eredő jövedelmeket a windsori kastély fenntartási költségeire fordítják.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás