A rovat kizárólagos támogatója

Több bejelentés érkezett fővárosunk feltehetően legszemetesebb körzetéről, emiatt a hulladekvadasz.hu csapata ellátogatott a helyszínre, többek közt a Terebesi utcába. Az Örs vezér tér szomszédsága Budapest szégyene. A látvány elképesztő.

Ez a körzet az Örs vezér terétől 5 percre található iskolák, lakóövezetek közvetlen szomszédságában. Korábban több bejelentés is érkezett az oldalra (Gyógyszertár utca, Illegális szeméttelep), amelyeket a helyi önkormányzatnál jelentettünk. A körzet elhíresült korábban a terebesi erdő lakóiról, közülük többen már hosszú évek óta élnek itt saját építésű házaikban. Elmondásuk szerint nincs konfliktusuk a környéken élőkkel, és a rendőrség sem zaklatta őket eddig. Az önkormányzat több éve próbálja megoldani a kialakult helyzetet.

A hulladekvadasz.hu csapata a Terebesi utcáról készített felvételt, amelynek láttán minden jóérzésű, környezete tisztaságára ügyelő embert sokkol a hömpölygő, rengeteg hulladék. 

Jogosan vetődhet fel az a kérdés, hogy 2016-ban Magyarország fővárosában ez hogyan fordulhat elő? TÉRKÉP >>>

A Terebesi utca csak egy részlete a körzetnek. Az erdős terület sok más dolgot rejt magában, ami egy kulturált ember számára felfoghatatlan. Így a már korábban említett “hajléktalan falvakat”, illetve illegális szeméttelepeket.

A hulladekvadasz.hu ehhez hasonló terepszemléket gyakorta fog tartani, hiszen fel kell hívni a problémára a figyelmet. Jó példa volt erre a napokban a 89.5 Music Fm rádiócsatorna figyelemfelkeltő akciója Budapesten, a Gubacsi híd lábánál lévő illegális hulladéklerakásról való tudósítása, amire pár nappal később a helyi önkormányzat úgy reagált, hogy hulladékszállítókat küldött a helyszínre és megszüntette a problémát.

A remény hal meg utoljára … 

A hulladekvadasz.hu honlap egy olyan idealista gondolattal jött létre mely szerint mindenki ki tudja venni a részét környezete, élettere megőrzésében, mint a legapróbb önkéntes.  Az alapítók  célja a figyelemfelkeltésen túl együttműködni és segíteni a helyi önkormányzatok, helyi zöld civil szervezetek munkáját. Minden az oldalra felkerülő bejelentést eljuttat az aktuális szervezethez, a helyszín és kép csatolásával, illetve „Tisztogatók” címszó alatt szemétgyűjtési akciókat szervez.

Ez csupán egy kezdeményezés, amely csak rajtunk múlik eléri-e a célját.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás