A rovat kizárólagos támogatója

Hamarosan termálvízzel fűthetik Bécset

Elkészült az osztrák főváros alatti területek pontos 3D-s geológiai térképe. 3000 méteres mélységben ígéretes termálvízvagyon rejtőzik, amelynek kiaknázásával Bécs hőellátása még közelebb kerülhet a klímasemlegességhez. 2022 tavaszáig alaposan megvizsgálják a geológiai adottságokat, mielőtt geotermikus erőművet létesítenének.

Kihalt az eredeti norvég farkas

Már az 1970-es években kihalt a norvég farkas, a ma Norvégiában és Svédországban található ragadozók valójában Finnországból származnak – állapította meg egy, a genetikai állományt vizsgáló kiterjedt kutatás.

Egyre kevesebb svéd akar repülőre szállni

Már öt éve annak, hogy Svédországban komolyabb általános meggyőződéssé kezdett válni, hogy – elsősorban környezetvédelmi okok miatt – a repülős utazásokat érdemes lenne visszafogni.

Száz év után ismét farkast láttak Párizs közelében

Ritka állatot, farkast láttak Párizs közelében. A faj nagyjából 30 éve jelent meg ismét Franciaországban, azóta most figyelték meg először a ragadozót a térségben. A francia biodiverzitás hatóság (OFB) hivatalosan azonosította az állatot, amelyet egy vadász észlelt, majd fényképezett le a fővárostól mintegy 50 kilométerre fekvő Blaruban.

A gorillákat lelövik, ugye?

Túl sok nyugati síkvidéki gorilla él az európai állatkertekben, felmerült, hogy leölik a felnőtt hímek egy részét. Az állatvédők szerint ezeket az egyedeket vissza kellene engedni a vadonba.

Brutális a spanyol üvegháztenger környezeti lábnyoma

Vajon ténylegesen mibe kerül, és mennyire fenntarthatatlan a spanyol zöldségtermesztés? Nagy ára van annak, hogy Spanyolország Európa kertjévé vált: a hegyekben eredő folyók egyre kevésbé tudják kiszolgálni a déli országrész zöldség- és gyümölcstermelését.