A rovat kizárólagos támogatója

Betiltják a kakascsibék leölését Németországban

A szövetségi kormány döntése értelmében 2022-től Németországban megtiltják a hím naposcsibék leölését. Németország a világ első országa, ahol véget vetnek a kakascsibék tömeges leölésének – közölte a berlini tájékoztatóján Martina Fietz helyettes kormányszóvivő.

Zöld jelzés a lisztkukacnak

A világon elsőként az EU élelmiszerbiztonsági hatósága emberi fogyasztásra alkalmasnak találta a lisztkukacot, így hamarosan Európa-szerte felkerülhet majd a vendéglők étlapjára a lisztkukac-burger, lisztkukac-muffin, vagy éppen a lisztkukacos spagetti.

Síléccel Madridban

Ma délutánra Madridban helyenként 60 centiméteres lett a hó, a tömegközlekedés leállt, csak a metrók járnak éjjel-nappal. Halottak, lezárt reptér, járhatatlan utak az 50 éve nem látott spanyol télben.

Meg akart szabadulni a kutyájától, 8.700 eurót fizethet

Egy bécsi nő még nyáron azzal hívta fel a Talált háziállatok szolgálatát, hogy egy gazdátlan kutya szaladgál a Marchfeldkanalnál. A fiatal állat Bécs állatmenhelyére, a TierQuarTierba került, ahol új gazdát kerestek neki. Közben kiderült, hogy a kutya a betelefonáló nőé volt, így most ki kell fizetnie az ellátásának teljes költségét, több mint 8.700 eurót.

Szemétbombák a Balkán folyóin

A nem megfelelő hulladékkezelés miatt évi 6-8 ezer köbméter hulladékot távolítanak el a Drina folyóból a boszniai Szerb Köztársasághoz tartozó Visegrád közelében.

Stadionország a középmezőnyben didereg

Több mint félmillió olyan ember él Magyarországon, aki nem tudja kellőképpen felfűteni az otthonát leginkább két tényező, a pénztelenség és a lakóingatlan energetikai helyzete miatt. Uniós szinten a bolgároknál a legrosszabb a helyzet.