A rovat kizárólagos támogatója

Katasztrófahelyzet a hulladékgazdálkodásban

Gyakorlatilag összeomlott a visszagyűjtési rendszer! A napokban írta meg a sajtó, hogy a fémhulladékok területén a MOL-koncesszió tavaly nyári elindulását követően 40 %-nyi fémhulladék eltűnt a visszagyűjtési rendszerből.

A körbekordonozott Aliga II.-n demonstráltak a civilek

A NER ingatlanmaffia gátlástalan rombolása ellen tiltakoztak civilek a balatoni Club Aliga elzárt területein, mert úgy érzik, a beruházó fokozatosan kiszorítja a helyieket a strandról. Az Aligai Fürdőegyesület 12 pontban foglalta össze a követeléseiket.

Mit jelent az, ha valamit kiemelt beruházássá nyilvánítanak?

Építkezés a Fertő tónál, műemlék épületek bontása, a Városliget beépítése, akkumulátorgyárak, balatoni beépítések: mind kiemelt beruházás. Az ilyen építkezésekre nem vonatkoznak a műemléki, környezetvédelmi és a helyi építési szabályok. Mit jelent mindez?

Budapest nyerte az Európai Mobilitási Hét Díjat

A magyar főváros mintegy 60 várost maga mögé utasítva egy portugál és egy ausztriai várossal került az Európai Mobilitási Hét döntősei közé, ahonnan elhozta az első helyezettnek járó elismerést.

A mini-Dubaj még több emírségekbeli vállalatot vonz az országba – Szijjártó folytatja Magyarország kiárusítását

Szijjártó Péter külügyminiszter tegnap aláírta az Egyesült Arab Emírségek külkereskedelmi miniszterével azt a megállapodást, aminek keretében ötmilliárd eurós óriásberuházással megépülget a mini-Dubajnak nevezett új városrész a Rákosrendező vasútállomás környékén. Az Eagle Hills tervei alapján az építkezésnek része egy 220-240 méter magas felhőkarcoló is.

Újra téma Bős-Nagymaros

A kormány ismét előveszi a Bős–nagymarosi vízlépcső ügyét, a paksi propaganda pedig immár levetette a valóság összes béklyóját.

Nettó klímabűncselekmény a Mátrai Erőmű működtetése

Megadta a környezethasználati engedélyt a Heves Vármegyei Kormányhivatal, így 2029. március 12-ig üzemelhet a Mátrai Erőmű, derül ki a kormányhivatal oldalára feltöltött határozatból. A Greenpeace Magyarország a Facebook-oldalán arról posztolt, hogy pár órával a határozat megjelenése előtt akcióztak az erőmű előtt, mert a szervezet szerint „nettó klímabűncselekmény” az erőmű működése.

A fémhulladék 40 %-a eltűnt a piacról

8 hónap telt el azóta, hogy a Mol átvette a hazai hulladékgazdálkodás nagy részét. A fémhulladékok esetében óriási a visszaesés, a 2. félévben az anyag 40 %-a eltűnt a piacról, az akkumulátorok esetében 60 %-a. Akkora a baj, hogy a kormány az Európai Bizottsághoz fordult, mert nem tudjuk tartani a vállalt újrahasznosítási számokat. Pedig az… Tovább »