A rovat kizárólagos támogatója

A Mol jövőre 40 milliárdot költ hazai kőolaj- és földgázkutatásra

A Mol a következő öt évben 200 milliárd forintot szán olaj- és gázkutatása fellendítésére. A cég jövőre 40 milliárdot költ kőolaj- és földgázkutatásokra Magyarországon – mondta Homonnay Ádám, a Mol kutatási és termelési igazgatója Vecsésen, a Vecsés-2 olajkútjánál, ahol 2 hete kezdődött a próbatermelés.

17 milliárdért vásárolná vissza Budapest a csatornázási műveket

Csaknem 17 milliárdért visszavásárolja egyik aranytojást tojó tyúkját a főváros, így Budapest egyedüli tulajdonosává válna a Fővárosi Csatornázási Műveknek. Az FCSM 25 évvel ezelőtt eladott kisebbségi részvénycsomagjának megszerzéséhez a közgyűlés és a hatóságok áldása is kell.

Új módszerrel a budapesti fákért

A Cornell University 2005-ben feltárta egy 7 évvel korábban beültetett platán gyökérzetét úgynevezett airspade segítségével. A nagy nyomású levegő segítségével feltárt fa gyökérzete olyan növekedési erélyt mutatott, amit sima talajba ültetett társaik nem tudnak nagyon burkolt, rossz talajú városi környezetben produkálni. A Stockholm Faültetési Rendszer terjedőben Budapesten.

Az enyhe tél megtakarítását elviszi a kánikula

A fűtési energiaigény hosszútávú alakulása fontos éghajlati, környezeti és gazdasági témakör. Felmerül a kérdés, hogy az őszi, téli és tavaszi hónapokra tehető fűtési szezont és fűtési energiaigényünket mennyiben befolyásolják a klímaváltozás okozta emelkedő hőmérsékletek.

Az idei karácsony slágere: a zöld ajándék

Azért igen sokat tehetünk, hogy minél környezettudatosabb módon készüljünk és éljük meg az ünnepeket, vagyis hogy idén legalább zöld legyen a karácsonyunk! A Cseriti üzlethálózat általános célja: válasszuk az újrahasználatot, csökkentsük a felesleges hulladékmennyiség keletkezését, valamint támogassuk a rászorulókat.

Lerohasztották a víziközműveket, hogy a NER lenyúlhassa

Elkerülhetetlennek látszik a fenntarthatatlannak tűnő magyar ivóvízhálózat nagy részének állami tulajdonba adása, és ebből is csak a NER-közeli vállalkozók profitálhatnak. Az országos szinten 2000 milliárd forintosra becsült víziközmű vagyont akár államosítják, akár nem, az önkormányzatok és a fogyasztók járnak rosszul.