A rovat kizárólagos támogatója

Miniszteri biztost kap a hajdúnánási környezetszennyező pénzpazarlás

Balmazújváros korábbi polgármestere Tiba István Fidesz-képviselő a jelenlegi kétmilliós parlamenti juttatása mellé havi egy millió forintért koordinálja két éven át a Hajdúnánáson létrehozandó – soha meg nem térülő, most 65 milliárdos – multifunkciós MotoGP versenypálya megvalósítását és az ehhez kapcsolódó fejlesztéseket.

Unokáink is nyögik majd Orbán paksi orosz hitelét

Május 11-én este Varga Mihály pénzügyminiszter benyújtotta a parlamentnek az új paksi blokkokra felvett orosz állami hitel módosításáról szóló törvényjavaslatot. Nem lett olcsóbb az ország Paksra felvett hitele, de később és magasabb törlesztővel fizetjük vissza.

Fideszes pártkáder felügyeli majd a nukleáris biztonságot

Egy Semjén Zsolt által tegnap éjjel benyújtott törvényjavaslat értelmében Orbán Viktor kilenc évre nevezné ki az Országos Atomenergia Hivatal (OBH) vezetőjét, akinek elegendő lenne a közigazgatási vezetői gyakorlat a pozíció betöltéséhez – vette észre Szél Bernadett független országgyűlési képviselő.

Ne féljünk tőlük! A tőrösdarazsak ártalmatlanok!

Májustól számíthatunk a termetes tőrösdarazsak feltűnésére amint a kertek, parkok gyepén, egy korhadó fa közelében, a komposztnál keringenek, akár nagy tömegben is. Az MME felhívja a figyelmet arra, hogy ezek a rovarok az emberekre, a háziállatokra nem veszélyesek, ugyanakkor biológiai úton segítenek kordában tartani például a cserebogár-szaporulatot is!

Paks 2: még mindig sok kérdés tisztázatlan

Kizárt, hogy az orosz Roszatom az asztraveci atomerőmű építése során leejtett reaktort építse be a Paks 2-es egységbe – derült ki többek között a kötelező közmeghallgatás során az állami megrendelő és a hatóság Népszavának küldött válaszaiból.

Madarak és fák napja – május 10

A több mint 100 éves jeles nap a Föld napja testvérünnepe, egy újabb alkalom a cselekvésre, természeti környezetünk megismerésére, védelmére. A madarak mellett a fák is egyre nagyobb szerephez jutnak a madarak és fák napján. A Fertő partján gondoltak a fákra és a madarakra.

Váratlan kiesés a paksi atomerőmű áramtermelésében

Hajnalra eltűnt a paksi áramtermelés fele, az okokról előzetesen nem jelent meg hivatalos tájékoztatás. Ha nem lesz nagyon felhős az ég, akkor a dél körüli idősávban zömmel a napelemekkel termelt áramot fogyasztja az ország. (Utólag a paksi vállalat közleményben tudatta, hogy nem történt üzemzavar.)

Világörökséget veszélyeztető ökológiai bomba az Orbán- kormány újabb Fertő tavi ötlete

Részben európai uniós pénzből a Mosoni-Duna vizével pótolnák a Fertő tavat. Osztrák és magyar környezetvédők együtt tiltakoznak, szerintük ezzel helyrehozhatatlan károk keletkezhetnek a tó kémiai összetételében, ami az élővilág pusztulásához vezethet. A megoldást ráadásul olyan uniós csomagból finanszírozná a magyar kormány, amelyet még meg sem ítéltek Magyarországnak.