A rovat kizárólagos támogatója

Hogyan hat a klímaváltozás a hazai cégekre?

Viszonylag kevés információ van arról, hogy a magyarországi cégek miként vélekednek a klímaváltozásról, illetve, hogy tesznek-e valamit az elkerülhetetlen hatások kivédésére. Az Európai Befektetési Bank (EIB) 2020-as felmérése szerint a magyar vállalatok az uniós átlag alatt foglalkoznak a környezeti problémákkal.

A kormány visszakozott erdőügyben, ám ezzel a magántulajdonosokat hozhatja jobb helyzetbe

Egy ponton a miniszteri önkorrekció olyan jól sikerült, hogy még az augusztus 4. előtti állapotnál is erősebb a most kiadott védelem, ugyanakkor ez még nem olyan erős, mint egy kormányrendelet. “Szép próbálkozás miniszteri utasításban felülírni a kormányrendeletet: a gond csak az, hogy a favágó állampolgárnak a kormányrendeletet kell betartania, a miniszteri utasítást legfeljebb a főosztályvezetőn… Tovább »

15 év alatt kinyírjuk a Balatont, ha nagyon agyatlanul viselkedünk

Szép tiszta a víz és csak kicsivel alacsonyabb az ilyenkor megszokottnál, a kiszáradás láthatóan nem fenyegeti, akkor mi a gond a Balaton körül? – tettek fel a kérdést a Telex a tóval foglalkozó szakembereknek. 1. az eső hiánya, 2. a természetpusztító beruházások, 3. a 80′-as –90′-es évek elavult infrastruktúrája, 4. a kiszámíthatatlan klímaváltozás. Ja és… Tovább »

Tarna saga 3: azok az 50′-es évek. Pelikán elvtárs is meglepődne

Izgalmas fordulatok előtt áll a Tarna vízének gátlástalan és törvénytelen kiszivattyúzása ügyében, a Füzesabonyi Rendőrkapitányságon indult büntetőügy. A Heves Megyei Közgyűlés tagja, Gondos István védi a Tarnát elpusztító borászatot, ami a folyót  védő civilek szerint tarthatatlan.

Eltűnt a Tápió Jászboldogházánál

Sokkoló látványt nyújt a Tápió folyó Jászboldogháza közigazgatási területének déli részén, ahol víznek nyoma sincs, a folyómeder teljesen kiszáradt. A területet sújtó drámai szárazságra emberemlékezet óta nem volt példa.

A rezsihazugság legnagyobb vesztesei a idősebbek, és az egyedül élők

A közeljövőben felfuthat a távfűtéses panelek és a Kádár-kocka méretű házak piaca, a nagypolgári, nagy belmagasságú ingatlanoktól pedig mindenki igyekszik majd megszabadulni a nehezen megfizethető rezsi miatt. A rezsiváltozás jelentős hatással van az ingatlanpiacra: a gáz és az elektromos áram árának emelkedésére azonnal megnőtt a kínálat a régebbi építésű, nagy alapterületű és belmagasságú házak hirdetései… Tovább »