A rovat kizárólagos támogatója

Vajon mikor lesz nálunk alacsony kibocsátású övezet?

A különösen légszennyező régi autók (főleg  a dízelesek) a többi autónál jóval nagyobb mértékben járulnak hozzá a légszennyezéshez, és így a légszennyezés okozta egészségügyi és egyéb problémákhoz. Ezt felismerve a nyugat-európai városok a 2010-es évek óta sorra hozzák létre az alacsony kibocsátású övezeteket.

Íme a napelemes pályázat részletei

Kiderültek az új napelemes pályázat részletei. Feleannyi háztartásnak adnának pénzt, a tehetősebbek is jelentkezhetnek. A költségek kétharmadát, legfeljebb 5 millió forintot fizet az állam, a többit a családoknak kell fedezniük.

Mikrovállalkozás a nagyok előtt: 4 év alatt 2,3 millió Ft erdőtelepítésre

Ahogy közeledik a karácsony, egyre több cég gondol az adományozásra. A Szülőverzum.hu alapítója azonban azt üzeni, hogy az adakozás a mindennapi ügyvitel része is lehet. Ez az apró családi vállalkozás az indulása óta eltelt négy évben összesen több mint 2,3 millió forinttal támogatta a Hatvanezer Fa Egyesületet, akik Békés megyében erdőket telepítenek.

Energiahatékonyság – az energiaátmenet jolly jokere

Ha nem foglalkozunk azzal, hogy a szén-dioxid kibocsátásunk nagyjából 40 %-át adó lakóépületeinket felújítsuk, kevés rá az esély, hogy 2050-re elérjük a klímasemlegességet. Épületeink nagy része még akkor is állni fog, ezért minél inkább kellene gyorsítani a hazai épületállomány energetikai felújítását.

Aranybánya: az Orbán-családot gazdagíthatja az újabb hulladékkoncesszió

Minden jel arra mutat, hogy koncesszióba adja a kormány a legnagyobb tömegben keletkező hulladékfajta, az építési és bontási hulladékok kezelését is. A zoldhang.hu szerint az egyik nyertes már borítékolható: nem az Orbán-családé lesz a koncesszió, de ők fogják a legnagyobbat kaszálni a monopóliumot létrehozó szabályozáson.

Felfüggesztették a gödi Samsung-gyár éjszakai működését

A Pest Vármegyei Kormányhivatal december 1-i környezetvédelmi határozatának értelmében este 10 órától reggel 6 óráig nem üzemelhet a gödi Samsung-gyár a határértéket meghaladó zajszint miatt. Nem tudták lecsökkenteni a zajszintet, ezért éjszakára bezár a gyár.

Megnyílt Budapest legújabb közösségi helyszíne Repair Café néven a 8. kerületi Teleki Téren.

A Közösségi Költségvetés keretében a budapestiek által megszavazott holland mintájú szerelőműhelybe bárki elhozhatja elromlott háztartási kisgépét, kerékpárját esetleg kerekesszékét és szakemberek segítségével megjavíthatja. A meghibásodott kisgépek javítása mellett, ruhaneműk kisebb átalakításaiban is segítenek a hozzáértő kezek és akár barkácsolhatunk is a rendelkezésre álló szerszámokkal.