A rovat kizárólagos támogatója

A 2020 április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

Egyszer fent, egyszer lent. Egy “zöld állatorvosi ló”

100 hektár budapesti közterület “közwc” nélkül. Nem szeretnénk, hogy ha „városligetesedne” a Népliget. A Facebookon szerveződő civileknek egyenlőre nem hiányzik a jogi szervezeti forma. A nyíregyházi E-Misszió tündöklése és bukása. Egy zöld állatorvosi ló,és a hazai civil szféra hullámvasutazása.

Konzervvadászat, hataloméhség és perverz trófeavadászat

Most a kormány, és még sokan csak azért figyelik a természetet, hogy mit lehet belőle kiaknázni, kirabolni, és nekik csak az az érték, amire valamit oda tudnak építeni. Fontos lenne a szemléletváltozás, az hogy a természet önmagában érték, és hagyni kell működni. Az Orbán kormány anyagilag és morálisan is erősen megkérdőjelezhető vadászati (nem világ) kiállítása… Tovább »

Furán Egyetem: a fasor is közmű! – a méhlegelőktől a városi erdőkig

A tudomány jelenlegi állása szerint a fák gyökérben végződnek 😊. Mi az az örökerdő? Városi erdő, vagy erdőváros? A közműalagút sem megoldás Budapesten. Mennyi egy fa értéke? Fapótlási anomáliák, ahány kerület, annyi jogszabály. Mikor lesz városi favédelmi törvényünk?  Beton, vagy zöld?

Mennyit ér egy fa? Válasz egy KlímaSztár díjas applikációban

Az Éghajlatvédelmi Szövetség KlímaSztár programjában 2011-óta kétévente a legjobb helyi, közösségi gyakorlatokat díjazza és népszerűsíti. Idén a természet alapú innovációkat keresték a települési zöldfelület, és esővíz gazdálkodás területén. Podcastunkból megismerhetik az idei KlímaSztár díjasokat.

Szervusztok békák! Kellemes a melegvíz? Jó lubickolást!

Idén Keszthelyen rendezték meg aug. 27-29. között a Környezet- és Természetvédő Civil Szervezetek 30. Országos Találkozóját. Mai podcastunk a megnyitón készült, ahol az agárminiszter köszöntőbeszédében a zöld füleknek is sok érdekes, és finoman szólva is meglepő dolog mondott.

Nemsokára súlyos árat fizetünk felelőtlen életvitelünkért

Megjelent az IPCC VI. Értékelő Jelentés első fejezete, mely minden eddiginél világosabban mutatja be, hogy mi vár ránk, amennyiben az emberiség nem hagy fel a klíma- és természetromboló tevékenységekkel. A borús jövőről Perger Andrással, a Greenpeace Magyarország klíma- és energiakampány-felelősével Sarkadi Péter beszélgetett.