A rovat kizárólagos támogatója

A 2022. április 22-én, a Föld Napján indult podcastunk adásait meghallgathatja Soundcloud oldalunkon, elérheti az anchor megosztón keresztül több alkalmazásban (breaker; google podcast; overcast; pocket cast; RadioPublic; ezekben fel is iratkozhat ránk)

Zöld hét
Greenfo podcastok a Spotify-on Greenfo podcastok az iTunes-on

ZÖLD HÉT 2024/3

Hogyan szennyez a Temu és a Shein? A környezetgyilkos divatipar- a fast fashion környezeti ára. Női vezetők és a fenntarthatóság. Mit tehetünk a beporzóinkért? Titok, hogy honnan jön a lencsénk a boltokba. Közösségi módszerekkel a klímavédelemért. Klímaváltozás és álmatlanság. Holdporral a globális felmelegedés ellen.

Zöld hét 2024/2

Az akkumulátor nagyhatalmi álmok árnyoldalai. Demokrácia vagy/és környezetszennyezés. Európai legnagyobb akkuhulladék lerakata leszünk. Balatoni nádirtás és kikötőépítési láz. A civilek szerepe a környezet védelmében, és az orbáni évértékelés zöld hazugságai. Mit csinál Budapest brüsszeli képviselete.  Kormánypropaganda és a tények.

Zöld hét 2024/1

Újraindult hírháttér podcastunk témái: a zöldmosás betiltása, intenzív osztályra küldheti az egészségügyet a klímaváltozás, még az unokáiknak is ártanak a vegyi anyagokkal szennyezett apák, a biohulladék begyűjtési rendszer kérdőjelei, Budapest zöldítési tervei, mi fán terem az ESG, és hogyan vehetünk részt a közösségi mezőgazdaságban.

Újraindul a Zöld hét

Hűséges olvasóink emlékezhetnek még ZÖLD HÉT podcast sorozatunkra, melynek adásaiban szakértő vendégeinkkel az adott hét fontos zöld híreit beszéltük meg, jártuk körül, magyaráztuk el az összefüggéseket. Egy hosszabb kényszerszünet után most újra jövünk 🙂

A Zöld hét szabira megy

Tisztelt olvasóink, hallgatóink! ZÖLD HÉT hírháttér podcast sorozatunk nyári szabadságra megy.

Zöld hét 2022/26 az apokalipszis és a közbeszéd minősége

Hírháttér sorozatunk 11. részének témái: kánikula, és egyre több helyen vízhiány az országban. Több csomagolásmentes bolt is bezárt az elmúlt hónapokban. Ki a szabadba, és a bolygómentő kézikönyv – mitől lesz környezettudatos egy könyvkiadó? A változás te magad légy. De honnan, kitől vegyél példát? Meddig civil egy civil? Depresszióhoz vezet a klímaaktivizmus. Apokalipszis SOHA. A… Tovább »

Zöld hét 2022/25 Az álhírektől a jövő minisztériumáig

Hírháttér sorozatunk 10. részének témái: Letennéd az autót 800 forintos üzemanyagárnál? Egyre őrültebb árak alakulnak ki az árampiacon – határ a csillagos ég? A villanykörtéket követik a fénycsövek – kivonják őket a forgalomból. Nem árt a kék fény elleni védelem, de felesleges rettegni a képernyőktől. A jövő minisztériuma. Sci-fi vagy szomorú jövőkép? Este is termelő… Tovább »

Zöld hét 2022/24  Harc a zöldrefestés ellen

Hírháttér sorozatunk 9. részének témái: 2035—től búcsút inthetünk Európában a dízel és benzinmotoroknak. Energiahatékonysági beruházásokkal a földgázimport csökkentéséért, miközben lakásaink 60 %-át túlfűtjük. Betiltja a kamu bolygómentő marketinget Franciaország. A pálmaolaj fogyasztás etikai kérdés is. Már mentes, fairtrade, bio és vegán termékeket is kereshetünk a Tudatos Vásárló mobil appal. Naptej teszt és fogyasztóvédelmi kérdőjelek.

Zöld hét 2022/23 haverok, buli, fenntarthatóság

Hírháttér sorozatunk 8. részének témái: Május 30-án túllőttük magunkat. Haverok, buli, fenntarthatóság-újra itt a fesztiválszezon. Mitől zöld a szórakozás? Nemzeti parkok. Öko/fenntartható és/vagy tömegturizmus. Pro Natura 2022 díjak. Városi betondzsungel ellen zöldfelület. Ráfizetés és túlépítés: kell-e olimpia?  Merre tovább pesti alsó rakpart? És gyalogosbarát zöld folyosó a kiskörút és nagykörút között?

Zöld hét 2022/22  A roller káosztól a helyi védettségig

Hírháttér podcastunk 7. részének témái: nyomokban tartalmaz környezetvédelmet az 5. Orbán-kormány. Szennyezettebb lehet a levegő annál, mint gondoltuk- rossz helyen a hivatalos levegőminőség-mérő állomások. Könyvesboltokban a Madármegfigyelők kézikönyve. Botanikai ritkaságokat is hozott a folytatódó Vadvirágos Budapest program. Az autós lobbinak út kell, és a Mobi-pontok véget vethetnek a budapesti rollel káosznak?