A rovat kizárólagos támogatója

Végéhez ér a Több Zöld Várost Európának program

Az Európai Bizottság támogatásával 2021. januárjában indult a hároméves „Több Zöld Várost Európának nemzetközi kampány, melynek hazai szervezését a Magyar Díszkertészek Szakmaközi Szervezete vállalta.

Íme a nyerő képlet a nulla hulladék felé: D2D + PAYT + DRS + MWS = +90%

Egyre több európai város önkormányzata kénytelen a hulladéktermelés csökkentésének kérdésével foglalkozni. Hogyan érhetőek el az újrahasznosításra vonatkozó minimálisan előírt célértékek? Lehet-e növelni az újrahasznosítási arányokat?  Ilyen és ehhez hasonló kérdésekben kell döntést hozniuk. Már meglévő modellek segítségével egy megoldóképlet állítható össze.

Elképesztő babaházak teljes bútorzattal, felszereléssel

A babázás már évszázadok óta a kedvenc játéka kislányoknak, bármiből készüljön is az a baba, hiszen az első, amit egy gyermek lát, az az anyuka bánásmódja a gyermekével, amelyet ő utánozni szeretne. Sokszor már egészen pici korban kialakul ez a képesség, akár tudattalanul is. A szerepjátékok, azaz a felnőttek utánzása létfontosságú a kisgyerekek életében, hiszen… Tovább »

Hogyan tartsd életben a mikulásvirágodat mikulásig?

A mikulásvirág meghálálja a megfelelő gondoskodást és képes hosszú hónapokon át egészséges maradni, feldobva a lakás bármely pontját. A Stars for Europe (SfE) szakértői tudják, hogyan érjük el, hogy a mikulásvirágunk ragyogó maradjon, átvészelve a hideg időszakokat is – néhány tippet bevetbe, a mi növényeink is sokáig remek formában lehetnek!

Nem csak az ivóvíz zavaros – a kormány sumákolása helyett a katasztrofális ivóvízhálózatot javító intézkedéseket kér a civil Víz Koalíció

A Civil Kollégium Alapítvány közösségszervező programjában létrejött, civil hálózatként működő Víz Koalíció tanulmányára hivatkozva a 2023. április 6-án Gulyás Gergely miniszter a kormány nevében felkérte Lantos Csaba energiaügyi minisztert az ivóvízhálózat kockázati felmérésére, az országos csőcsere program elkészítésére és az egységes vízdíjtarifák kidolgozására. Mindhiába. Most kaptak egy nyílt levelet.

Robbanás előtt a zöld építőanyagok piaca

Ma Magyarországon egy építőipari beruházás éppen annyira fenntartható, amennyire arra a megrendelőnek igénye van – derült ki a Wavin Építőipari Trendmutatójából. Eszerint a fenntarthatóság és az egészségtudatosság elsősorban az építőanyagok kiválasztásában nyilvánul meg: egyre több megrendelő igényli például a gyártótól a környezetvédelmi terméknyilatkozatot.

Biztonságos otthoni energiatárolás

Az otthoni energiatárolásnak kiemelt szerepe van a fenntartható energiagazdálkodásban, különösen a napelemes rendszerek túltermelése esetén. Ez lenne a megoldás a háztartások gondjaira?

Fenntartható sorozatgyártás és zöld technológiák: kihívások és megoldások ezen a területen

Túlzás lenne azt állítani, hogy a sorozatgyártást a kezdetek óta a zöld szempontok vezérelték volna. Néhány évtizeddel ezelőttig sokkal inkább a hatékonyság és termelékenység volt a két fő hívószó. Napjainkban azonban a technika fejlődésével és a társadalmi elvárások változásával a környezetvédelmi aspektusok is elengedhetetlenné váltak. A fenntarthatóság és a sorozatgyártás viszont megmutatta, hogy képesek kéz… Tovább »

Mi mindenre lehet használni a kókuszolajat?

Manapság egyre több ember számára fontossá válik az egészséges életmód, a kissé káros ételek jobb alternatívái utáni vágyakozás és a fenntartható szépségápolás. A kókuszolaj pontosan beleillik ebbe az irányba, ezért nem árt vele közelebbről megismerkedni.