A rovat kizárólagos támogatója

Leszállíthatják a BKK járatairól a maszk vagy kendő nélkül utazókat

A COVID-19 vírus első hullámához kapcsolódó járványügyi szabályok az elmúlt hónapokban enyhültek hazánkban, a Kormány által korábban elrendelt korlátozó intézkedések közül többet feloldottak, a járvány azonban továbbra is köztünk van. Nem múlt el a járvány, továbbra is kötelező az arc eltakarása a járatokon!

A 8. PET Kupa 8 tonna hulladékot gyűjtött össze a Tisza mentén

A 8. Tiszai PET Kupa 11 csapatból álló pethajó flottája Rakamaznál ért célba. A nagyrészt veterán, visszatérő petkalózokból álló mezőny összehangolt munkájának eredményeképpen 8,2 tonna hulladékot sikerült eltávolítani a Tisza árteréből Záhony és Tokaj között. A vírushelyzetre tekintettel a mezőny fele volt a tavalyinak, mégis közel annyi hulladék gyűlt össze, mint tavaly. Látszik az alagút… Tovább »

Az MME állásfoglalása a tatai Öreg-tó partjára tervezett szálloda-beruházással kapcsolatban

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület – korábban kiadott állásfoglalását megerősítve – ellenzi a tatai Öreg-tó partján megvalósítani tervezett szálloda beruházást.  Álláspontunk szerint a beruházás megvalósítása és üzemeltetése aránytalan mértékű zavarást jelent az Öreg-tó különleges madárvilágára – kiemelten az átvonuló vadlúdtömegekre és egyéb vízimadár-fajokra.

Új környezetbarát csomagolótermékek a SPAR-nál

Környezetbarát szendvicscsomagolókkal és ételtárolókkal bővült az INTERSPAR hipermarketek termékköre. Az áruházlánc folyamatosan frissíti az élelmiszerek csomagolására és tárolására szolgáló, „zöld” megoldásait.

Így varázsolhatunk könnyedén csillagos égboltot a gyerekszobába

A csillagos égbolt látványának az élethű előidézése ma már egyáltalán nem számít nehéz feladatnak, köszönhetően a modern világítástechnika vívmányainak. Ezáltal akár a gyerekszoba, akár egy wellnesshelyiség hangulatát is jelentősen feldobhatjuk.

A szivarozás történetéről és szabályairól röviden

A legtöbb szivaros nem úgy kezd bele ebbe a kellemes, füstös hobbiba, hogy van egy idősebb rokona vagy barátja, aki mindenbe beavatná. Egy idősebb, tapasztaltabb szivaros, aki a szivarozás etikettjéről és a régmúltba visszanyúló történelméről mesélhetne a fiatalabbnak. Mivel valakinek fel kell vállalnia ezt a nehéz, ám annál nemesebb feladatot, így mi itt és most… Tovább »

Mit kell tudni az autólízingről?

Azok számára, akik autót vásárolnának, de a vételár nem áll teljes egészében rendelkezésükre, több lehetőség is kínálkozik, hogy mégis hozzájuthassanak a kiszemelt járműhöz. Cikkünkben a a legnépszerűbb finanszírozási konstrukciót, a lízinget mutatjuk be, mint lehetséges megoldást.