A rovat kizárólagos támogatója

A túlélésért küzd a TermészetBúvár! Felfüggesztették a megjelentetést!

Tisztelt Olvasóink, kedves Barátaink! Hazánk egyik legrégibb tudományos ismeretterjesztő lapja, történetének legválságosabb időszakát éli át. A működésünket garantáló gazdasági erőforrásaink vészesen megfogyatkoztak, a 2022-ben megítélt szerény állami pályázati támogatásokhoz sem juthattunk hozzá – közölte a lap.

Megújuló energia és biogáz erőművek épülnek hazánkban

2022. november 17-én Budapesten zajlott a Duna-régió 10 országán átívelő új zöld- energia projekt, a DanuP-2-Gas zárókonferenciája. Ennek keretében az új erőművek a nagyobb energiabiztonság megteremtését, valamint az üvegházhatású gázkibocsátás csökkentését szolgálják.

Egy évtizede leveleznek elromlott jelzőlámpákról, lekopott zebrákról, kátyúkról, szemetes parkokról

A Járókelő.hu közterületi hibabejelentő oldal 10 évvel ezelőtt indult el lelkes civilek kezdeményezésére a Nemzetközi Visegrádi Alap finanszírozásának köszönhetően. A kezdeményezés célja az volt, hogy a fővárosban, majd később számos vidéki településen is lehetőségük legyen a helyi lakosoknak és a városhasználóknak a közterületen tapasztalt hibákat az illetékesek számára jelezni. Időközben egyesületté alakultak, és már a… Tovább »

A te dobozod, a te adományod!

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Returpack és a SPAR Magyarország együttműködésének köszönhetően fogyatékossággal élő és rászoruló gyermekek nyári táborozását támogathatják az aludobozok visszaváltásakor a vásárlók a „Minden Doboz Visszajár” program segítségével.

Miért kell kórházban maradni plasztikai műtét után?

A plasztikai beavatkozások esetében elmondhatjuk, hogy a páciensek olyan problémával fordulnak szakemberekhez, melyek nem betegségekre vezethetőek vissza, így nem érzik át eléggé a műtét komolyságát, súlyát.

Folytatódik a faültetés és a növénytelepítés a Blaha Lujza téren

Jelentősen zöldebb lesz a megújuló Blaha Lujza tér, ahol folyamatban vannak a növénytelepítési munkák: november 8-án elkezdték ültetni a fákat a növénykazetták körüli térburkolatba. Eközben zökkenőmentesen halad a felújítás, a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér még az idén elkészül.