A rovat kizárólagos támogatója

Budapesti útdíj bevezetését sürgeti a Levegő Munkacsoport

Óriási károkat okoz a budapestieknek a hatalmas gépjárműközlekedés. Jelentősen hozzájárul a fővárosi rossz levegőhöz, ami miatt évente mintegy 2500 idő előtti halálozás és 200 000 megbetegedés történik. Számtalan szív- és keringési elégtelenség, az asztma és a tüdőrák kialakulása is erre vezethető vissza. Petíciót indítottak a levegőszennyezés csökkentéséért.

A lakossági fűtés dekarbonizálása nélkül nem lehet elérni az uniós klímacélokat

2021 április 21-én  az Európai Tanács és  Parlament megállapodásra jutott az Európai Unió klímatörvényének részleteiről. A megállapodás értelmében a kontinens 2030-ra 55%-kal csökkentené a nettó üvegházhatású gáz-kibocsátását az 1990-es szinthez képest, 2050-re pedig klímasemlegessé válna. A fűtési, szellőztetési és légkondicionálási szektor gyártójaként a Daikin egy négy lépcsős tervet mutatott be a lakossági fűtés  átalakítására, ami… Tovább »

Nem is gondolnád, de a banki ügyeid is hatással vannak a környezetünkre

Számos előnye van annak, ha bankszámlával rendelkezel. Nemcsak a pénzedet tarthatod biztonságos helyen, hanem rengeteg olyan szolgáltatást is elérhetsz, amely megkönnyíti mindennapjaidat. A pénzintézetek nemcsak folyószámla-vezetést kínálnak, hanem különféle hitelekhez is hozzájuthatsz, de akár biztosítási szolgáltatásokat is igénybe vehetsz.

Természet- és Vadvédelmi Kompetencia Központot hozott létre a Soproni Egyetem és a MATE

Az agrároktatás és kutatás összehangolása érdekében együttműködés jött létre a Soproni Egyetem (SOE) és a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem (MATE) között. A kölcsönös előnyökön alapuló megállapodás a vadbiológiai és vadgazdálkodási, továbbá a természetvédelmi képzésekre, valamint az ezekhez kapcsolódó kutatásokra terjed ki.

Már lehet regisztrálni a Településfásítási Program 2. ütemére

Folytatódik az Agrárminisztérium által indított Településfásítási Program. A minisztérium az egyértelműen pozitív tapasztalatok alapján további egy milliárd forintot biztosít a 10 ezer fő alatti települések számára, így 2021 őszén, valamint 2022 tavaszán újabb 24 ezer fát ültethetnek el Magyarország legnagyobb belterületi fásítási programjában.

Állítsák meg a Fertő tavi terület jogszerűtlen rombolását!- A Párbeszéd az Európai Bizottsághoz fordul

A Fertő tó több mint egy éve tartó, példátlan és jogszerűtlen környezetpusztítása visszafordíthatatlan károkat okoz. A legutóbbi kulturális értékű tájrombolás, a Fertő tavi cölöpházak elbontása után az Európai Bizottság Környezetvédelmi biztosának beavatkozását kéri a Párbeszéd, hogy Orbán Viktor/Mészáros Lőrinc megalomán hobbiberuházását a Fertő tónál leállítsák.

Magyar álláspont az európai uniós gáz- és hidrogénpiaci szabályozás jövőjével kapcsolatban

Az Európai Bizottság 2021. június 18-ig biztosít konzultációs lehetőséget az érintettek számára, hogy kifejthessék véleményüket a 2009-ben elfogadott gázirányelv és gázrendelet felülvizsgálatával kapcsolatban. A konzultációval kapcsolatos CEER-munkában, a szervezet válaszának kidolgozásában aktívan vett részt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal is.

Hibák a standardok meghatározásával kapcsolatban

Gyakori az a tévhit, amely a lean szemléletet standardizálási folyamatként értelmezi, nagyjából egyenlőségjelet téve e kettő közé. Pedig a standard nem lehet az az egyetlen cél, amelyre a háttérben rejtőző problémák ismerete nélkül ráhúzunk mindent. Ami az egyik munkafolyamatban ideális választás, az egy másikban lehet teljesen hibás. Problémamegoldás helyett standard? A standard létrehozása nem fogja… Tovább »

Érdekességek a domainnevek kapcsán

Egy weboldal egyedi azonosítójaként a domainnév szolgál. Praktikus esetben ez könnyen megjegyezhető, ami nem tartalmaz bonyolult karaktersort, így kicsi az elgépelés esélye.