A rovat kizárólagos támogatója

További 3 hónappal meghosszabbodik a díjmentes kerékpárszállítás tesztidőszaka

Sikeres volt a szeptemberben indult három hónapos tesztidőszak, amely során hétvégenként díjmentesen lehetett kerékpárt szállítani minden arra alkalmas vonalon. A szolgáltatás igénybevételéhez csak a saját utazásukhoz szükséges jeggyel, bérlettel kellett rendelkezniük a kerékpárosoknak. A próbaidőszakot az intézkedés pozitív tapasztalatai alapján további három hónappal meghosszabbítják.

A kormány hiányos betétdíjas terve

Végre kötelezővé tennék az italcsomagolások visszaváltását itthon – derül ki a kormány Parlamentnek november 24-én éjjel benyújtott törvényjavaslata alapján. A lépést üdvözli a Greenpeace, de felhívja a figyelmet arra, hogy önmagában nem elég a visszaváltás lehetővé tétele, a kötelező újrahasználatot, újratöltést is elő kell írni, mert valódi megoldást ez jelent a pazarló és környezetszennyező eldobható… Tovább »

Fogyasztás helyett boldogság! Pénz helyett élet! – üzeni számos ismert ember a Black Friday kapcsán az Életigenlő – Bólints rá! kampányban

A Magyar Természetvédők Szövetsége Életigenlő – Bólints rá! kampányához számos ismert ember csatlakozott. Azt kérik, hogy a Black Friday okozta őrület helyett mindenki válassza a fenntartható életet, csökkentse a fogyasztását és ezzel is védje a természetet! A kampány 3 kisfilmmel indul, amelyben Kollár-Klemencz László, Pokorny Lia és Vecsei H. Miklós arra kéri a nézőket, hogy… Tovább »

Famentes zsaluzás: egy újabb építőipari zöld innováció

Az építőiparban is megfigyelhetjük a modern és környezetvédő technológiák terjedését: az innováció fókuszába a környezetterhelés csökkentése, az energiamegtakarítás vagy éppen az élőmunka hiányra adott válasz ihlette megoldások kerültek. Ezek az elvek a zsaluzás területét sem hagyták érintetlenül, jóllehet a zöld technológia itt már nem újkeletű, hanem emberi léptékben számolva nagykorú.

Íme a 2020-as Klímabarát Települések Díj nyertesei

A Klímabarát Települések Szövetsége által az idei esztendőben hagyományteremtő szándékkal létrehozott Klímabarát Díj pályázatának eredménye megszületett. A jelentkezők nagy számára és a magas minőségű, alaposan kidolgozott pályaművekre való tekintettel a Bírálóbizottság 4 kategóriában (Fővárosi kerületek, Megyei jogú városok, Kis- és középvárosok, Községek) hirdetett eredményt.

Hatvani állatvédőkhöz jut elsőként az Astrasun-energia

Negyedévente egy napelemes rendszert biztosít állatmenhelyek számára az Astrasun Csoport legalább egy éven keresztül, így 2021. októberig legkevesebb három állatmenhely részesül a költségeiket csökkentő támogatásban. A 2020. októberben kiírt pályázat első nyertese a hatvani Kutyaszív Állatmentő Közhasznú Alapítvány – a szervezet jászfényszarui menhelyének mindennapjait fogja az Astrasun könnyebbé tenni tiszta energiaforrással.

Szakállápolás egyszerűen

Te tudod, mire kell figyelned, hogy arcszőrzeted ápolt és puha legyen? Szeretnél végleg leszámolni a szúrós szakállal és a viszketéssel? Kövesd ezt a néhány szakállápolási trükköt, és szakállad váljon megjelenésed és így személyiséged meghatározó elemévé!

Katasztrofális következményei lehetnek az új vízgazdálkodási törvényjavaslatnak

Látszólag a gazdákat segíti, valójában azonban hosszú távon súlyosbíthatja a mezőgazdasági termelés vízhiányát a vízgazdálkodásról szóló törvény módosítását célzó, 2020 novemberében beadott javaslat. A törvényjavaslat eltörölné a mezőgazdaságban öntözési céllal használt talajvízkutak létesítésének és üzemeltetésének engedélyezését azokon a területeken, ahol az öntözés felszíni vízből nem megoldható. Jöhet a kútamnesztia?

A légszennyezés súlyosbítja a koronavírust – az ingyenes parkolás gyilkos.

Egymást érik a tudományos jelentések, melyek szerint a szennyezett levegő nemcsak könnyíti a koronavírus terjedését, de súlyosabbá is teszi a betegség lefolyását, és akár a halálesetek 25%-áért is felelős lehet. Mindeközben az Orbán-kormány az ingyenes parkoláshoz hasonló látszat vagy kifejezetten káros intézkedésekkel csak ront a helyzeten.