A rovat kizárólagos támogatója

A napelemes termelőknek fejleszti hálózatát 74 milliárdból az E.On

Csaknem 15 ezer különböző méretű beruházás valósul meg 2026-ig a Dunántúlon és Pest megyében – összesen 726 MW többletkapacitást hoz létre az E.ON Hungária Csoport. A fejlesztés elősegíti, hogy újabb napelemes rendszerek csatlakozhassanak a villamos hálózatra; az érintett területeken az ellátásbiztonság is javul.

5 környezettudatos lépés a szelektív hulladékgyűjtésen túl

A környezettudatosság egyre fontosabbá válik napjainkban. Legyen szó a reggeli kávé elfogyasztásáról, bevásárlásról vagy utazásról, mindenhol van olyan tényező, amire odafigyelve csökkenthetjük a tevékenységünk miatt keletkezett bárminemű hulladék mennyiségét. Nincs ez másképp a bankunk esetében sem, ugyanis, ha pár apróságot mérlegelünk, bankunkkal együttműködve jelentősen csökkenthetünk ökológiai lábnyomunkat.

Véget ért a Scan4Chem vetélkedő!

A vetélkedővel a használati tárgyainkban jelen lévő vegyi anyagokra és vásárlási szokásáinkra hívta fel a figyelmet az MTVSZ többek között egy telefonos applikáció segítségével. A felhasználók mellett hangsúlyt kapott a gyártók és forgalmazók felelőssége is.

TermészetBúvár- helyzetkép és kilátásaik

2023 első napjai már bekopogtattak, ez egyfajta számvetésre késztet bennünket: mire jutottunk 2022-ben, ugyanakkor a múló idő napjai jövőfürkészésre ösztönöznek. Annyi bizonyos, nehéz, küzdelmes esztendőt hagytunk magunk mögött.

2023-ban is folytatódnak a fővárosi zöldítések, fejlesztések

Szakmai szempontból különösen gazdag és eredményes évet zárt tavaly a Budapesti Közművek keretein belül önálló tevékenységet folytató FŐKERT Kertészeti Divízió. Közel 300 ezer tő lágyszárú növényt, továbbá közel 13 ezer cserjét és örökzöldet, illetve több mint 16 ezer fát és facsemetét ültettek el tavaly a FŐKERT munkatársai.

Felhőtlen kikapcsolódás lebilincselő játékszoftverekkel

Mindannyiunk számára fontos, hogy időnként egy kicsit belefeledkezzünk a szabadidős tevékenységeinkbe. Ezekben az órákban az önfeledt kikapcsolódásé a főszerep, miközben jól szórakozunk. Az izgalmas játékszoftverek remek lehetőséget kínálnak minderre. 

Gyűlik a közösségek ereje. Megalakult a Közösségi Energia Szolgáltató

A legtisztább energia, amit meg sem kell termelni. De ha már mindenképpen szükséges, akkor az a legzöldebb, amit megújulókból helyben termelünk és azonnal felhasználjuk. Erre a legnagyobb az esély helyi közösségekben. Az Európai Unió polgárainak fele 2050-re saját maga állíthat elő villamosenergiát, és az EU energiaszükségletének 45%-át fedezheti.

Meghírdették „A Környezet Védelméért” Díj 2022 pályázatot

A KSZGYSZ által 2000-ben megalapított „A Környezet Védelméért” Díj célja, hogy a kiemelkedő környezetvédelmi-ipari és -szolgáltatási tevékenységet folytatók tevékenységét, az e területen működő szakemberek eredményeit és tehetségét elismerje. A pályázat benyújtásának határideje: 2023. április 10.