A rovat kizárólagos támogatója

Megalakult az MTA Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság

Megtartotta alakuló ülését a Magyar Tudományos Akadémia elnöke által életre hívott Fenntartható Fejlődés Elnöki Bizottság (FFEB). Freund Tamás, az MTA elnöke előzetesen Szathmáry Eörsöt kérte fel a Bizottság elnöki tisztségére, majd az új FFEB elnökének javaslatára kérte fel a Bizottság tagjait.

Felelősen a krízishelyzetben: innovatív vendéglátóhelyeket keres a Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér

A Felelős Gasztrohős Alapítvány és a NetPincér ‘Gasztrohős és NetPincér Díj 2021 – Felelősen a krízishelyzetben’ néven indít versenyt a krízishelyzettel felelős megoldások bevezetésével megbirkózó vendéglátóhelyeknek. A jelentkezők február 21-ig a szakmai zsűri és közönség elismeréséért, valamint 800 000 Ft értékű “zöldítő” ajándékcsomagért szállhatnak versenybe

Energiamegtakarítás az okosotthonnal

Általánosságban elmondható, hogy aki okosotthon építésére vagy vásárlására szánja el magát, az elsődlegesen főként a kényelem és a komfort miatt hozza meg döntését. Egyelőre azonban kevesen vannak még azok, akik célirányosan a környezettudatosság és az energiamegtakarítás miatt döntenek egy ilyen automatizált ingatlan mellett. Márpedig ebben a témakörben is rendkívül sok előnyös tulajdonságot tud felvonultatni egy… Tovább »

Megkezdi a főváros a pesti alsó rakpart megújítását

2021. február 12-én megjelent a „Budapest, Pesti rakpart északi irányba történő rendezése, gyalogos sétány kialakítása Kossuth Lajos tér – Jászai Mari tér közötti szakaszon” tárgyú, uniós eljárási rend szerinti nyílt közbeszerzési eljárás felhívása az Európai Unió Hivatalos Lapjában. A közbeszerzési eljárás eredményeként megkötendő szerződés célja, hogy megteremtse a pesti alsó rakpart Parlament és Margit híd… Tovább »

Egy fenntarthatóbb digitális világ segíthet elkerülni a hasonló kríziseket

A koronavírus-járvány szinte minden szinten próbára tette a világ társadalmainak életét, hiszen egyik pillanatról a másikra változott meg a mindennapi életünk: a közösségi érintkezés lehetőségei, a munkahelyek és az oktatás működése, a munkahelyek száma és az egészségügyi rendszerek stabilitása. Az országok működéséhez egyik napról a másikra kellett átállniuk az embereknek egy digitálisabb működésre. Mostanra a… Tovább »

Milyen SEO trendekre érdemes odafigyelni 2021-ben?

A SEO trendek évről évre változnak. A korábban népszerű tendenciák szép lassan feledésbe merülnek. A SEO trendek listája frissül és mindig újabb elemek kerülnek bele. Néhány elem örökzöld marad, néhány teljesen új, de sok webmester nem siet optimalizálni ezeket. Valószínűleg az ismeretek vagy az idő hiánya akadályozza meg őket, minden esetre érdemes legalább megismerni a… Tovább »

Zümm: így segítheted a méhes európai polgári kezdeményezést

Az elmúlt bő egy hónapban szépen felpörgött nálunk is a “Mentsük meg a méheket és a gazdákat!” európai polgári kezdeményezés. Már több, mint 12 ezer magyar aláírásnál járunk, elértük a Magyarországra vonatkozó kvóta háromnegyedét. Már 9 hazai civil szervezet támogatja hivatalosan a kampányt, de mások is segítettek terjeszteni a hírt. Jó lenne fenntartani ezt a… Tovább »

Költöztetéshez rendeljen csomagolást a költöztetőtől

Ha valaki azt hiszi, hogy a költöztetés ott kezdődik, hogy megáll a költöztető cég autója a bejáratunk előtt, akkor téved. Nem is kicsit. Egy költöztetés valójában ott kezdődik, hogy megfogalmazódott bennünk a gondolat, hogy költözni szeretnénk. Majd ott folytatódik, hogy nem mi magunk szeretnénk megoldani a költözést, hanem költöztető cég segítségét kérjük mindehhez.

Miért kell rendszeresen ellenőriztetni az anyajegyeket?

Az utóbbi években a melanoma kialakulása rendkívüli mértékben megnőtt világszerte. Emiatt kiemelten fontos az anyajegyek rendszeres vizsgálata, hiszen a szűrések segítségével elkerülhető a melanoma kialakulásának veszélye.