A rovat kizárólagos támogatója

Fordítsák országfásításra a Márki-Zay kampányszámláján megmaradt pénzt

Márky-Zay Péter költse országszerte tízezer őshonos facsemete elültetésére a Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) kampányszámláján maradt pénzt – javasolja Bóday Pál, a Kápolnai Macskaárvaház Alapítvány kuratóriumi elnöke, aki szerint ezzel a bukott miniszterelnök-jelölt a saját imidzsének, valamint a környezet, a természet és az állatvédelemnek is jót tenne.

Az Országgyűlés Fenntartható Fejlődés Bizottsága (FFB) – Súlytalanság állapota

A hajdani környezetvédelmi bizottságból vált ez a minek is nevezzelek bizottság. Tárca nincs mögötte, vagyis lebeg az elméleti és gyakorlati légüres térben. Civilszervezeteit elmosta az Orbán-kormányok érdektelensége. Áldás és békesség; Fenntarthatóság és körkörösség. Ezek támogatását a Norvég Alap leckéztetési kísérlete utáni kudarc állapotában a béka legtöbbet emlegetett testrésze alá helyezték el. Áder János morfondírozott csak… Tovább »

Hány évig használható egy elektromos autó akkumulátora és hogyan lehet ez még több?

A hatótáv-para után a legkomolyabb aggodalmat az akkumulátorok élettartama jelenti azok számára, akik fontolgatják, hogy elektromosra cserélik hagyományos üzemű autójukat. Pedig okosan töltve, a megfelelő összetételű akkumulátor akár 2-3000 töltési ciklust is kibír az akkumulátor teljesítménycsökkenése nélkül – ez akár 10-15 évi folyamatos használatot is jelenthet. Nem véletlen, hogy a gyártók 7-10 éves garanciát adnak… Tovább »

10 környezettudatos életmód tipp

A környezetet nem túlságosan megterhelő életmód nem azt jelenti, hogy egy elavult háztartásban élünk, hanem sokkal inkább azt, hogy szokásaink és életmódunk megváltoztatásával környezet- és pénztárcabarátabbak legyünk. A zöldebb otthon felé tett apró lépések is nagy hatással lehetnek. Minden hosszú utazás az első lépéssel kezdődik, és most itt az ideje, hogy elinduljunk. Ehhez adunk most… Tovább »

3 lépés a bolygónk védelméért

A Földünk talán még sosem volt akkora veszélynek kitéve, mint napjainkban, hiszen a globális felmelegedés és a túlfogyasztás igencsak próbára teszi szeretett élőhelyünket. Fontos tehát, hogy egyénileg is olyan döntéseket hozzunk meg, amelyek hosszú távon megóvhatják ezt a csodálatos bolygót, mely emberek és állatok milliárdjainak ad otthont.

Hogyan válasszunk beltéri falfestéket?

Otthonunk hangulatát jelentősen befolyásolja az, hogy milyen színű falak vesznek körül minket. Minden helyiség más-más stílussal és berendezéssel rendelkezik, így a színeket is érdemes lehet időnként variálni a változatosság kedvéért.

A kis gömböc kalandja az olajszankcióval

Az orosz olaj EU-s szankciója lett az európai energiaipar kis gömböce: elkezdett görögni, csak duzzad szegény, és várjuk mikor fog már kipukkadni. Ez a rövid írás azt próbálja meg összefoglalni, hogyan lett ebből az egyszerű ötletből ekkora PR-botrány. A MOL napi 4 millió dollár extraprofitot kaszál az olcsó putyini olajon.

Így is csökkenthető az orosz olajfüggés: kétütemű robogók tiltása, és autómentes vasárnapok

Mindenkit rá kellett, hogy döbbentsen Oroszország agressziója Ukrajna ellen, hogy nemcsak az éghajlati katasztrófa előidézésével, hanem hazánk kiszolgáltatottságával is fizetünk azzal, hogy gazdaságunkat, életünket a fosszilis energiára és különösen az import fosszilis energiára alapoztuk. Ezt a helyzetet mi hoztuk létre, nekünk is kell helyrehoznunk. Civilek nyílt levélben kérik a budapesti önkormányzatokat a kőolajfelhasználás csökkentésének elősegítésére.

Véget érhet a magyar szélerőmű-tilalom?

Kiszivárgott az Európai Bizottság javaslatcsomagja az EU energetikai függésének csökkentésére. Az ún. REPowerEU javaslathoz kapcsolódóan, amelyet elvben jövő szerdán mutat be a Bizottság, elkészült a megújuló energiaforrásokra vonatkozó irányelv módosításának tervezete is, amely a megújulók terjedésének elősegítését célozza.