A rovat kizárólagos támogatója

Vágjuk tarra az özönfajokat!

Mindannyian emlékszünk rá, a Ludas Matyiból és a Didergő királyból, hogy ha a földesúrnak toronyhoz, a királynak melegedésre kell a fa, hát ugrasztja az ispánt, hogy szaladjon az erdőbe fáért. Könnyen tehette ezt Döbrögi, hiszen ősei birtokán hatalmas erdei voltak, hatalmas fákkal, csak válogatni kellett belőlük.

Jogszabályi magyarázó a fakitermelés rendelethez

Zlinszky János ökológus elemzi a fakitermeléses rendeletet. János a Nemzeti Közszolgálati Egyetem és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem oktatója (amúgy pedig óraadó az ELTE humánökológián), úgyhogy “libsi düh”-vel egy pillanatig sem vádolható, mégis azt vezeti le, hogy ennek a rendeletnek tragikus következményi lehetnek. Aki higgadt elemzést szeretne a témában, annak feltétlenül ajánljuk.

Ha így folytatódik, a betegség és a halál elől kell menekülnünk Magyarországról

A rezsicsökkentés visszafogása és a fakitermelés korlátozásának eltörlése együttesen sok ezer magyar ember korai halálához és akár egymillió megbetegedéshez járulhat hozzá az elkövetkező időszakban. Ezen intézkedések hatására ugyanis rendkívüli mértékben megnövekszik a szilárd anyagokkal történő tüzelés és így a levegő szennyezettsége is.

Mit kell tartalmaznia az elektronikus számlának?

Ideje lecserélni a hagyományos számlákat elektronikus változatokra. Természetesen az utóbbi esetben is meg kell felelni bizonyos formai követelményeknek. Cikkünkben összegyűjtöttük, hogy melyek ezek.

Úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata hazugság volt

Jelenleg úgy tűnik, hogy a Fidesz zöldfordulata, az erdőmentéses szlogenjeivel együtt egy hazugság volt. Hiába a sok szöveg, hiába a teremtésvédelem hangoztatása, az látszik, hogy a természetvédelem egy akadály a Fidesz számára és nem egy cél.

Ezért válts környezetbarát csomagolásra

A fogyasztók számára manapság egyre fontosabbá válik a fenntarthatóság, ezáltal a környezetbarát termékek is egyre népszerűbbek lesznek. A fenntarthatóság azonban nemcsak a fogyasztók, de a márkák számára is prioritássá válik.

Vajon segít-e a tízparancsolat a klímaválság ellen?

A klímaválság elleni küzdelem legfontosabb eszköze az azonnali és drasztikus politikai klímaváltozás lenne. A természet ráér. Előbb-utóbb kikényszeríti. Jordán Ferenc hálózatkutató biológus véleménycikke.

Orbán eldöntött tényei

Eldöntött tény, hogy a Liget projektet befejezzük – nyilatkozta jogvégzett, nyelvújítói tehetségére büszke miniszterelnökünk. Kár, hogy a „tényeket” alapos vizsgálat után megállapítani szoktuk, nem eldönteni. A jövőre vonatkozó állítások sem tények, hanem kívánságok, víziók, tervek.