A rovat kizárólagos támogatója

A nagy akkus nemzeti hazaárulózás

A kormánypártok erőteljes kampányba kezdtek, hogy védeni tudják a szennyező akkumulátoripart hazánkban. Bevetettek mindenkit lassan: a köztelevízió értelmiségi megmondóit, államtitkárokat és sekélyes, fagolyóegyszerűségű közösségimédia-agitátorokat.

5 apró változtatás, amivel már ma tehetünk környezetünk védelme érdekében

A mai modern társadalmakra jellemző a túlhasználat, túlfogyasztás – ezek a szokások vezetnek ahhoz, hogy a Föld készletei kimerülőben vannak. Talán még idejében felismertük ezt a problémát, de fontos, hogy minél előbb tegyünk is ellene. Ehhez gyűjtöttünk most össze öt olyan tippet, amivel környezettudatosabbá és fenntarthatóbbá tehetjük a mindennapjainkat.

Tücsök zene (helyett tücsök sokmagvas kenyér) – Etetnek?

Pár éve egy Finnországban élő hajdani PhD-hallgatóm osztott meg egy hírt tücsök-kifliről, amit tücskös zacskóban árusítottak és szerinte nagyon kellemes élmény volt. Semmi bajom ezzel. Aki akarja egye! Nem vitás, hogy a paleodiétába is belefér. A sajtlégy (Piophila casei – a faj nálunk is él) nyűve is Szardínián csemege.

Sisakos kazuár kreditet tessék! Bárcsak a természet lenne olyan sokszínű, mint a pénzügyi innovátorok fantáziája

Új zöld pénzügyi slágertermék terjedhet el az ENSZ decemberben elfogadott természetvédelmi egyezménye nyomán. A szén-dioxid-kvóták kistestvéreként emlegetett biodiverzitás-kreditek segíthetnek előteremteni a pénzt ahhoz, hogy ne jussunk a dinók sorsára. Mióta világ a világ, növény- és állatfajok jöttek és mentek. „Normális” kihalási ütemnek tudósok szerint az tekinthető, ha 100 évente 10 ezer fajból eltűnik kettő. Ez… Tovább »

Öntsünk tiszta vizet a tájba!

Szégyenszemre el fog indulni a víz elvezetése, szégyenszemre még mindig belvíznek hívják a vizet, és szégyenszemre még mindig NEM vezetik ki az árvízi víztöbbletet a mentett oldali árterekre, medrekbe, de még a csatornákba sem. Mégegyszer tisztázzunk néhány összefüggést, hogy helyesen tudjuk értelmezni a vizet és a víztelenséget.

Gizella akksija – a Nemzeti Akksitelep vonzani fogja a turistákat

“Olvasom a minap a külgazdasági és külügyitől, hogy hazánk a világ harmadik legnagyobb elektromos akkumulátorgyártási kapacitásával rendelkezik, és a folyamatban lévő beruházások nyomán hamarosan az első helyre fog lépni. Mondja mindezt annak kapcsán, hogy kongói kollégájával tárgyalt az onnan behozandó minél több kobalt kapcsán, az ugyebár kell a nagybecsű ipari hungarikumhoz.” Józsa Márta jegyzete.

Melyik kábeltartó táskát válasszuk?

Az elektromos autózás az elmúlt évek sláger közlekedési módjává vált. Ennek több oka is van, kezdve attól, hogy a legnagyobb gyártók is erre a területre helyezték át a fókuszt a fogyasztói igények megváltozásától kezdve (a környezetvédelem elvárássá alakult) az uniós és állami támogatásokig. Természetesen ez azt is eredményezte, hogy egyre több kiegészítő érhető el az… Tovább »