A rovat kizárólagos támogatója

A kormány nem készült fel a paksi erőmű lebontására

Az LMP azt állítja, hogy a kormány nem készült fel a jelenleg működő paksi atomerőmű reaktorainak leszerelésére és a nukleáris hulladékok végleges elhelyezésére. Az atomenergia nem zöld, nem biztonságos és nem olcsó, Paks2 nem lehet valódi, a gazdasági szempontból is megalapozott alternatíva, a bővítés elindítása súlyos felelőtlenség volt.

Állásfoglalás Nyíregyháza-Sóstó turisztikai fejlesztése kapcsán

A nyíregyházi Zöld Akciócsoport – amely egy informális, környezetükért felelősséget érző nyíregyházi lakosokból álló, pártpolitikától független szerveződés – ezúton fejezi ki aggodalmát a Nyíregyháza-Sóstó turisztikai célú fejlesztésével kapcsolatos, 2020. július 30-án lakossági fórumon bemutatott tervek bizonyos elemeivel kapcsolatban.

Hogyan válassz kutyaeledelt?

Az egészséges, tudatos étkezés nálunk, embereknél is sarkalatos pont, miért lenne másképp négylábú barátaink esetében? Egy hűséges kutyus szinte bármit örömmel befal, amit az emberek elé raknak, és sajnos némely gazdi elfelejti, hogy vannak olyan táplálékok, amik egyáltalán nem alkalmasak az ebek etetésére. 

Továbbra sincs gátja a roncsautók importjának

Nyugat-európai országok sok pénzzel ösztönzik állampolgáraikat az autócserére a járványt követő gazdasági visszaesésből való kilábalás egyik eszközeként. A levetett régi gépkocsik pedig zavartalanul folytathatják hadjáratukat a magyar emberek egészsége ellen és a magyarországi közlekedés széndioxid-kibocsátásának növeléséért. A Levegő Munkacsoport ezért ismételten megkérdezte Palkovics László innovációs és technológiai minisztert, mit és mikor fog tenni a kormány… Tovább »

A paksi atomenergetika a hidrogéntárolással is teljes zsákutca

A hidrogénes energiatárolás összekapcsolása egy atomerőművel nem teljesen rossz ötlet, sőt a kormányzati kommunikáció szempontjából kiváló mondás, ami most szerencsésen az ölükbe hullt. Hiszen az EU célja az, hogy a hidrogén előállítása (vízbontás) tiszta (szén-dioxid-mentes) energiával történjen.

Milyen egy jó TV konzol?

A lakás képén mindig lehet alakítani. Egy felújítandó sarok, egy dekorációval feldobott étkezőasztal vagy akár egy falra szerelt tévé éppúgy vonzóbbá teheti az adott szoba kinézetét, és egy kis újdonságot csempészhet mindennapjaiba. Azonban körültekintőnek kell lennie ahhoz, hogy megtalálja az Ön és televízió-képernyője számára a legideálisabb fali konzolt.

Viktor, a Fanyűvő

Senkinek se legyen illúziója: amíg Orbán Viktor kormánytényező, addig a Hajógyári Szigetet, annak természeti értékeit folyamatosan pusztulás fenyegeti. Ha most időlegesen megúszta is a szigeti erdő, hogy láncfűrésszel tanítsa móresre az ország gazdura, az már biztos veszteség, hogy Orbán tökéletesen feleslegesen lenullázta a Hajógyári Sziget világörökségi pályázatát.

Te mit szoktál tenni a mobiltelefonok dobozával?

A mobiltelefonok dobozát, mint általában minden más csomagolást – a kukába dobják a legtöbben. Később viszont, amikor szükség lenne a dobozra, nem tudják előkeríteni. Cikkünkben megvizsgáljuk, miért érdemes megtartani a mobiltelefon dobozát.