A rovat kizárólagos támogatója

Mondják meg, mire kap Áder milliárdokat!

Követeljük, hogy hozzák nyilvánosságra, pontosan milyen célokra és konkrét tevékenységekre kap milliárdokat Áder János alapítványa, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány 2020-21-ben, a magyar adófizetők pénzéből, válsághelyzet idején.

Fideszes klímaünnep

Magyarországon annyi értelme sincs egy klímaexpónak, mint amennyi a vadászati nemvilágkiállításnak volt. Merthogy vadászni legalább vadászunk, a klímához viszont legfeljebb annyi közünk van, hogy a miniszterektől az ötszázadik helyettes államtitkárig a kormányzati adminisztráció minden fejese légkondicionált szobákban tölti dolgos napjait, ellentétben mondjuk az agy-, szív- vagy gerincsebészekkel, akiknek ez a kiváltság még műtét közben sem… Tovább »

Dráma a Zöld Hídnál

Romokban a hulladékgazdálkodás is, hamarosan kereshetjük az új hulladéklerakó helyét! 106 önkormányzat, 14 évi munkáját, nemegészen két év alatt tették semmivé! Csach Gábor Balassagyarmat fideszes polgármestere is feloldja a helyi kis titkosítást, hogy lássák a balassagyarmati polgárok is a nagy művet! A Közép-Magyarország 214 településén hulladékgyűjtési és -szállítási szolgáltatást nyújtó Zöld-Híd történetében sűrítve minden benne… Tovább »

Idén már a fűtésért kell hálásnak lennünk

Az nem új, hogy kitalált történetet kapunk a hanyatló nyugatról, de ennyire igénytelennek még soha nem nézett minket a kormány kommunikációs stábja. Fekő Ádám véleménycikke.

Üzenet Áder Jánosnak: Itthon legyen a bolygó kapitánya!

Áder János köztársasági elnök az Indexnek adott interjújában teljesen jogos kritikákat fogalmazott meg a nemrégiben lezajlott klímacsúccsal kapcsolatban. Egyetértünk vele abban, hogy ha az országok nem vállalnak jelentősen radikálisabb célkitűzéseket, képtelenek leszünk érdemben lassítani a klíma- és ökológiai válságot, és bizony nagy sebességgel rohanunk a szakadékba. De…

Kishantos: az igazságot csak egy betű választja el a gazságtól

Mint azt mi is megírtuk, a Kúrián is győzött Kishantos és a Greenpeace – de ki adja vissza Kishantos földjeit? A kishantosi mintagazdaság története a Fidesz-KDNP biogazdaság-természetvédelem-fogyasztóvédelem-ellenes tevékenységének mementója. Ezt a vereséget Fidesz-KDNP kormány mezőgazdasági tárcája szenvedte el.

Kinek a bőség, kinek az egyszerűség – hogy ne féljünk többé a nemnövekedéstől

A világgazdaság fellendülése megnyugtatta a médiát, a befektetőket és a döntéshozókat. De vajon biztosítható-e hosszú távon az emberiség jövője, ha újra visszatérünk a tegnapi gazdasági növekedéshez? Azok közül, akik elutasítják ezt a modellt, néhányan a nemnövekedés mellett érvelnek. Javaslatokat tesznek a környezeti, társadalmi és demokratikus kihívások új megközelítésére globális szinten.

A zöld agrárfelsőoktatás orbáni zsákutcája

Gőzerővel zajlik az egyetemek kormányközeli, leválthatatlan és ellenőrizhetetlen vagyonkezelő kuratóriumok által irányított magánalapítványokba való kiszervezése, és – a választások előtt biztos, ami biztos – feltőkésítése, az egyetemek politikai megszállása, az úgynevezett “egyetemi modellváltás”. Az átszervezés az agrárfelsőoktatáson, így a Szent István Egyetemen is átgázolt.

Tényleg zöld úton járunk?

Magyarország zöld úton jár – ezzel a jelszóval kezdődik a zold.kormany.hu honlapon a hónap végéig kitölthető kérdőív. Mindig nemes a szándék, ha egy kormány megkérdezi az állampolgárokat valamiről. De vajon ez a kérdőív alkalmas arra, hogy elemzésével legalább azt megtudja a kormány, a kitöltők mit gondolnak az itt fölvetett 12 témáról és általában arról, milyen… Tovább »