A rovat kizárólagos támogatója

Nincs forgatókönyvünk a klímakatasztrófára

A világban az éghajlatváltozással kapcsolatos összes „hivatalos” terv abból indul ki, hogy a felmelegedés megállítható, a civilizáció megőrizhető. A kutatási eredmények többsége szerint viszont nem, ám erre az opcióra mégsem készülnek forgatókönyvek.

Misztikus gyógyító energiák?

A világot, benne az emberi testet keresztül-kasul szelik a különböző fantomenergiák, melyek szabad áramlása az egészség záloga. Ha az áramlást valami gátolja, megbillen az egyensúly, s kialakul a betegség. De szerencsére létezik gyógyír a bajra: ha helyreállítjuk az energiaáramlást, visszabillen az egyensúly, és vele együtt visszatér az egészség. Mi igaz mindebből?

Visszaszámlálás: „Orbán Viktornak igaza van”

Igaz, hogy akinek elveszik az életlehetőségeit, az el fogja hagyni az otthonát. Az is igaz, hogy ott kell segíteni az embereken, ahol élnek. Csak az a kérdés, hogy tényleg ezt tesszük-e: hogy a fékezői, vagy inkább az okozói vagyunk-e a válságnak.

Könnyedén építhetünk kerti kuckót magunknak, felnőtteknek is

Nem kell gyereknek lenni ahhoz, hogy legyen egy saját kerti kuckónk. Máshol ezt esetleg tárolónak, netán férfibarlangnak is lehet nevezni, de egy a lényeg, ha kellően nagy a kert, ahol felépíthet egy saját építményt, és kellő szabadidővel rendelkezik, ugyan miért ne vágna bele?

Tévhitek és tények Magyarország pókjainak marásáról, veszélyességéről

Az internetes fórumokon az esetek nagy többségében egy-egy pók fotója alatt a második kérdés (ha nem az első), hogy “veszélyes e?”. Ilyenkor aztán elkezdenek özönleni önjelölt szakértők részéről a dezinformációk, városi legendák, “ismerősöm ismerősének ismerőse” történetek, amelyek valóságalapja a legtöbb esetben a nullával egyenlő. Ezekkel az a fő probléma, hogy a kérdező nem tudja kiszűrni… Tovább »

A paksi atomhazugság kultúrája

Rendre kénytelenek vagyunk visszatérni az alaphazugsághoz, miszerint a magyar miniszterelnöknek azért kellett 2014 januárjában (előzetesen még a moszkvai útjának céljáról is jókorát füllentve) titokban megállapodnia Putyinnal arról, hogy tender nélkül a Roszatom kapja az atomerőmű-bővítési üzletet, mert Pakson a meglévő szovjet blokkok mellé csak a megbízható, a magyar nukleáris kultúrával kompatibilis orosz szervezet képes az… Tovább »

A 4 napos munkahét növekvő népszerűsége

A munkavállalók körében egyre inkább népszerűvé válik a 4 napos munkahét. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy 40 helyett mindössze 32 órát kell ledolgozni hetente. Az újdonsült megoldás olyannyira beválni látszik a dolgozók körében, hogy sokan még a korlátlan home office lehetőségére sem cserélnék el.

Több helyet ad a média a szkeptikusoknak, mint a klímakutatóknak

Még a mértékadó angol nyelvű napilapok, mint The New York Times és a Wall Street Journal című amerikai és a The Guardian című brit napilap is gyakrabban idézik a klímaszkeptikusokat, mint magukat a klímakutatókat, áll egy friss tanulmányban.

Nyílt levél az emberiségnek “állítsuk meg a klímaváltozást”

Az embernek ( emberiségnek ) akkor sikerül győznie a klímavédelmi tettek mezején egy közös küzdelemben, ha annak tudatában vág bele, hogy sikerülni fog! A közös akarat az kell hogy legyen, hogy képesek vagyunk rá. Ismeritek a 3,5 %-os szabályt: ha egy közösség legalább 3,5 %-a cselekszik együtt egy közös stratégiával, az megvalósul. Szálljunk magunkba –… Tovább »