Általános felhasználási feltételek

A greenfo.hu  minden olvasója számára biztosítja a lehetőséget, hogy regisztrálás után közvetlenül hozzászóljon a cikkekhez. Fórumunkom tipicokat nyisson, ill. azokba véleményeket írjon. Célunk, hogy helyt adjunk az eltérő véleményeknek, érdemi vitáknak s az írásainkat kiegészíteni vagy helyesbíteni szándékozó információknak. A hozzászólásokat e jogi nyilatkozatban rögzített általános elvek szerint moderáljuk.

Azonnal törlünk minden törvénybe ütköző hozzászólást. Nem tűrjük a felhasználókat, a szerzőket vagy közéleti szereplőket érintő durva személyeskedést, töröljük, vagy olvashatatlanná tesszük az alpári, agresszív, rasszista, gyűlöletkeltésre és megfélemlítésre alkalmas kommentárokat is. Az idegen nyelvű trágár kifejezéseket is töröljük. Ha egy cikk alatti vita kirívóan elmérgesedik és tömegével jelennek meg benne a fenti szempontok szerint törlendő hozzászólások, akkor a moderátor beszüntetheti a kommentelés lehetőségét. A vita áttekinthetősége érdekében a nagyon hosszú, több oldalas hozzászólásokat is törölhetjük.

Reklámok és szervezett kampányok, politikai propagandaakciók számára nem biztosítunk teret. Kitiltjuk azokat, akik hozott anyagból politikai propagandát terjesztenek, a greenfo.hu elveivel és minőségével összeegyeztethetetlen tartalmú oldalak linkjeit helyezik el, vagy regisztrációjukat kizárólag másutt található blogjaik reklámozására használják. Kegyeleti okokból nem lehet hozzászólni halálhírekhez és nekrológokhoz.

A moderálást a szerkesztők végzik. Csak nekik van joguk törölni hozzászólásokat és korlátozni, kitiltani felhasználókat, de csak oly mértékben avatkozhatnak bele a hozzászólás rendszerébe, hogy a kulturált kommunikációt segítsék.

A moderátor dönti el, hogy mely tartalom, illetve annak mely részei szegik meg az alapelveket. A moderálásnak nem célja az éles viták megakadályozása, azok befolyásolása. A moderátor feladata, hogy a vita helyét ne vegye át az öncélú trágár szitkozódás, egymás vagy közéleti és közszereplők rágalmazása.

A társaság beszélgetését megzavaró felhasználók ellen a moderátor az alábbi esetekben lép fel:

*   Nagybetűs írásmód, a CAPS LOCK tartós használata;
*   Egymás után több soron keresztül ugyanannak az üzenetnek a beírása, más néven floodolás;
*   Bármilyen tartalom (de különösen FTP szerver, pornóoldal, konkurens site) hirdetése. Telefonszám, IP cím, e-mail cím, illegális FTP szerver, konkurens fórum szolgáltatás címe, valamint webcím, sem névben, sem hozzászólásban nem lehet.
*   Káromkodás, csúnya szavak használata, alapvető beszélgetési normák be nem tartása;
*   Tilos más személyek, csoportok alázása;
*   Tilos másról valótlant állítani, rágalmazni, a becsületét, jó hírnevét rontani;
*   Minden egyéb olyan szöveg beírása tiltott, ami jogszabályt sért, vagy arra utal, illetve a hozzászólók többségének ízlését durván sérti.

Ezen szabályok többszöri megsértése a felhasználó kitiltását vonja maga után!

A honlapon megjelent szövegek, képek oktatási, szemléletformálási és tájékoztatási céllal ingyenesen felhasználhatók, idézhetők, azonban meg kell nevezni a szerzőt, és forrásként a greenfo.hu címet.