A rovat kizárólagos támogatója

A Földgömbben ismeretterjesztő írásokat olvashat a kedves Olvasó kalandos felfedező­ utakról, látványos vidékekről és lakóikról, alig ismert környezetünkről.

A Delfin-ködről készült kép az egyik leglátványosabb magyar asztrofotónk, az ajkai zagytározó felszíne zavarba ejtő alakzatokkal és színekkel gyönyörködtet, a vízfelszíni növényzet parányai pedig ujjhegyünkön elevenednek meg.
A Tisza forrásvidékén az életet adó erdők mélyére vezet az utunk – a rohanó patakokon egykor úsztatott fák nyomában, Afrikában a szafarivilág/éhezés kontrasztpárja helyett a hétköznapokkal színesítjük a kétarcú kontinens-képet. A kis magyar baseballhelyzet atmoszférája azonnali pályalátogatásra csábít, ahogy Szlovénia dinári vidékei is kivételes látvánnyal és tartalommal hívnak.
Bár a vírusidőszak digitális világa, -kapcsolattartása és tartalomfogyasztása elsöprő erejű – ennek jó oldalát a novemberi Zöldgömb Fesztivál előadásainak egyenként sok száz fős látogatottságán is tapasztalhattuk –, képeink, cikkeink élvezeti értéke mégiscsak nyomtatva, papíron az igazi. Ennél már csak e helyszíneken lenni nagyobb élmény – ahogy persze egy mesegomba-mezőn is három dimenzióban láthatjuk igazán, ki a Főnök!

Jó olvasást kívánunk legújabb lapszámunkhoz!
A FÖLDGÖMB 2020. november-december tartalmából:

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás