A rovat kizárólagos támogatója

„Elismerjük vagy sem, végletesen függünk a természettől. Tőle kapjuk ételünk minden falatját, minden lélegzetvételnyi levegőnket. A természet legdrágább kincsünk, ezért meg kell védenünk.” David Attenborough

A mi bolygónk című kötet – melyhez a természetvédelem kultikus alakja, Sir David Attenborough írt előszót – lenyűgöző fotókkal, rendkívül olvasmányosan mutatja be közös otthonunk, a Föld élővilágát, miközben azt is elmagyarázza, hogyan óvhatjuk meg környezetünket, és mit kell tennünk azért, ezeket a csodákat a következő generációk is láthassák.

Legyen szó a sarkvidék elszigetelt vadonjáról, az óceán rejtélyes mélységéről, a messzeségbe nyúló afrikai füves pusztákról vagy a változatos dél-amerikai őserdőkről, az emberi faj felelősséggel tartozik a természetért. Itt az ideje, hogy szembenézzünk a ténnyel: bolygónk fennmaradása a mi kezünkben van. A természet még nem bukott el: a folyamatok helyreállíthatók, a vadvilág új életre kelthető. Ehhez azonban azonnali tettekre van szükség. Ez a páratlan album abban segít, hogy felmérjük, mit veszíthetünk, és megértsük: megmenthetjük a bolygót és ezáltal önmagunkat, az emberi fajt is.

A kötetben a Duna-Dráva Nemzeti Parktól Texas-on át Kenyáig rengeteg izgalmas táj élővilágát ismerhetjük meg közérthető magyarázatokkal és lehengerlő fotókkal.

A mi bolygónk,  a Netflix első, a Silverback Films és a WWF együttműködésének eredményeként megvalósuló, Our Planet című természetfilm-sorozatára épül.

A szerzőkről

Alastair Fothergill csaknem harminc éven át dolgozott a BBC-nél, és olyan produkciók elkészítésében működött köre, mint a kultikussá vált A kék bolygó, Bolygónk, a Föld és A fagy birodalma. Miután a DisneyNature-nek is rendezett hat természetfilmet, 2012-ben Keith Scholey-val megalapította a Silverback Films stúdiót, hogy elkészítse a BBC Vadászat és a Netflix Our Planet című sorozatait. Utóbbi a Netflix első természetfilm-sorozata. Alastair Fothergill a Brit Királyi Földrajzi Társaság tagja, és a Társaság aranymedálja mellett a Durham, a Hull, a York St. John és a Bristol Egyetemek tiszteletbeli doktori címének birtokosa is. Bristolban él feleségével, két fiával és két Jack Russel terrier kutyájával.

Keith Scholey Kelet-Afrikában született, és zoológiából doktorált a Bristol Egyetemen. 1982-ben csatlakozott a BBC-hez kutatóként, és együtt dolgozott David Attenborough-val Az élő bolygó című sorozatban. Később producer lett, a Nagymacska-naplót producerként és alkotóként is jegyzi. 1998-ban megkapta a BBC természettörténeti osztályának vezetői posztját. Jelenleg a Silverback Films társigazgatója Bristolban, ahol producerként és rendezőként is részt vett a DisneyNature három produkciójában – Afrikai macskák, Medvék, Delfinek –, illetve ő felel a Discovery Észak-Amerika és Deadly Islands sorozatai mellett a Netflix természetfilm-sorozatáért, az Our Planetért is.

„Örülünk, hogy ez a gyönyörűen illusztrált kötet került a nagyra törő Our Planet projekt középpontjába. Tömören közreadja azt a kulcsfontosságú üzenetet, hogy cselekedeteink az elkövetkező húsz év során meghatározzák nem csak a természeti világ, de az emberiség jövőjét is.” – hangsúlyozzák a szerzők a kötetről.

Fordította: Dr. Molnár Csaba
Megjelenés dátuma: 2018-04-30
Terjedelem: 320 oldal
 
Méret: 279 x 216 mm
Kötés: KEMÉNYTÁBLA
ISBN: A mi bolygónk
Részletek a kiadó honlapján >>>

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás