A rovat kizárólagos támogatója

Hogyan kerüljük el a globális összeomlást – Gyakorlati tanácsokkal a mindennapokhoz.

Sorsfordító éveket élünk. Világunknak az a berendezkedése, ami az 1800-as évek óta alapvetően határozta meg először a Nyugat, majd a globalizáció révén ma már szinte az egész emberiség életét, a szakadék felé halad. Mégpedig egyre gyorsabb ütemben – kezdünk kifutni az időből. Az elmúlt évtizedek eredményeképpen a jelenlegi globalizált, kapitalista világmodell mind környezeti, mind társadalmi szempontból aláásta saját fejlődésének alapjait.

Dorosz Dávid, geopolitikai elemző könyve napjaink felfordult globális helyzetéhez ad iránytűt. Műve adatok, személyes történetek és a popkulturális példák használatával mutatja be és elemzi korunk nagy globális válságait. Az Idő szorításában nemcsak a válságokból kivezető utakat, de számos, a mindennapjainkban használható gyakorlati tanácsot is ad.

Dorosz Dávid Az idő szorításában c. könyvének sajtóbemutatóján. Kép: Sarkadi Péter greenfo

 

Dorosz Dávid diplomáit az ELTE-ÁJTK jogász, illetve a Corvinus Egyetem nemzetközi kapcsolatok szakán szerezte. 2009-ben részt vett a Lehet Más a Politika (LMP) alapításában; első országgyűlési kampányának egyik fő irányítója. 2010 és 2014 között országgyűlési képviselőként főleg biztonságpolitikai, külügyi és antikorrupciós kérdésekkel foglalkozott, rendszeresen szerepelt a médiában. 2012-ben a rendszerváltást követő időszak második legfiatalabb frakcióvezető-helyettesének választották. Ezt követően saját, nemzetközi piacra dolgozó informatikai cégét vezette illetve ösztöndíjasként az USA-ban folytatott üzleti tanulmányokat (M.B.A.).

2019-ben kampányfőnökként Karácsony Gergely győztes főpolgármesteri kampányát vezette. Írásai, publicisztikái itthon a Népszabadságban, Népszavában, Mércén, külföldön pedig New York Times-ban, a Politicoban, és az Open Democracy-n jelentek meg.

A kötet kedvezményesen előrendelhető: https://www.libri.hu/konyv/dorosz_david.az-ido-szoritasaban.html

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás