A rovat kizárólagos támogatója

Csupán néhány hónap telt el legutóbbi H2 Hírlevelünk megjelenése óta, de ebben a rövid időszakban több jelentős fejlemény történt idehaza: elfogadásra került a Nemzeti Hidrogénstratégia, áprilisban megnyílt az első magyarországi hidrogén-töltőállomás, és részben ezzel összefüggésben kiadták az első forgalmi engedélyt, illetve zöld rendszámot az első hidrogén üzemanyag-cellás jármű és tulajdonosa részére.

Nagyszabású konferencia keretében bemutatásra került a Nemzeti Hidrogéntechnológiai Platform bő egy éves munkája, az ún. Fehér Könyv, valamint a Nemzeti Hidrogénstratégia. Július 5-én az NKFIH kiadta a hidrogén IPCEI projektekre vonatkozó, ún. „érdeklődés kinyilvánítása” (Expression of Interest) felhívást.
Vállalati hírek rovatunkban pedig – a 11. oldalon – beszámolhatunk egy olyan hidrogén-technológiai együttműködési keretmegállapodásról, amely immáron hazai cégek között jött létre.


Az áprilisban még hatályos Covid szigorítások miatt 2021.04.29-én viszonylag szűk körű ünnepség keretében átadták az első hazai hidrogén-töltőállomást, amely a Linde Zrt. budapesti (Illatos úti) telephelyén található. Mobil, konténeres kialakítású töltőállomásról van szó, amely alkalmas személyautók (700 bar) és nehézjárművek (buszok, teherjárművek. targoncák, 350 bar) hidrogénnel történő kiszolgálására.
Részletek: H2 Hírlevél 2021/2 július (pdf. 3,2 MB.)

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás