A rovat kizárólagos támogatója

Az ember drámaian átalakította a Földet. Mégis a Föld lesz az, amely biztosan túléli – de vajon az ember is? Jakabovics Tibor könyve nem kevesebbre buzdít, mint hogy mindenki, minden nap ültessen fát.

Mókusugrás borító Equibrilyum Könyvkiadó Füzesi Tamás

A faültetés életforma és életadás. Aki fákat kezd ültetni, rövid időn belül máshogyan látja a világot. Megszólítják a fák, megszólítja egy olyan élet, amely együtt lélegzik a természettel. Ahol van remény, van kapcsolódás, van rend, van értelem. A Mókusugrás a faültetés misztériumába avat be. Felfedezőútra hív egy olyan erdőbe, ahol minden fa suttog valamit, és bölcs közösségük az emberek számára is mintaadó.

Jakabovics Tibor könyve szépirodalom és kiáltvány egyszerre. Sok humorral és fantáziával, személy

Főszereplői a fák, a nagymama, egy múltbéli falu, egy jövőbeli közösség és maga az elbeszélő, aki egyre csak ültet – minden egyes nap. A Mókusugrás című könyv Scherer Péter színművész előadásában hangoskönyv formájában is kapható, a kötet a független és nem profitorientált Equibrilyum Könyvkiadó első kiadványa.

„Berágtam.” Ez Jakabovics Tibor tömör válasza arra a kérdésre, hogy miért kezdett el fákat ültetni. A természettudományi területről érkező író nem akarta elfogadni, hogy az átlagembernek szorongva kell várnia, hátha a tudomány és a technológia majd egyszer megoldja a globális problémákat. Keze nyomán mostanra több mint kétezer facsemete vert gyökeret, és megjelent a Mókusugrás című könyve is, amely felráz, elképeszt, szórakoztat és erőt ad.

A különös, magával ragadó könyv több síkon futó szépirodalmi alkotás, amelyben gyermekkori emlékek, kisnovellák, tudományos ismeretterjesztő, és az emberiség jövőjéről szóló miniesszék fonódnak össze.

es emlékekkel és reflexiókkal, tudománnyal és költészettel, jóleső nosztalgiával és jövőteremtő vízióval.

Részletek podcastunkban >>>

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás