A rovat kizárólagos támogatója

Az oktatócsomagot nemzetközi globális nevelési szakértő csoport dolgozta ki az angliai Field Studies Council vezetésével 2011-ben. A kézikönyv a 12-17 éves fiatalokat gondolkodásra ösztönzi a világban elfoglalt helyükről és a világ többi részével való kapcsolatukról, és felkészíti őket a cselekvésre az iskolájukban, otthon és a helyi közösségekben.

A tananyag két átfogó témára összpontosít: Biodiverzitás és szegénység, valamint Klímaváltozás és gazdaság. A cél a különböző problémák közötti kapcsolatok megmutatása, megtapasztalása, kiemelve az összefüggéseket, a kölcsönhatásokat, és a lokális-globális kapcsolatokat. 10 leckén keresztül nevel az aktív állampolgárságra. A diákok megtanulhatják, hogy a különböző tevékenységeken keresztül hogyan érhetnek el igazi változást. Struktúrája nagyon rugalmas, különböző osztályokban és tantárgyakban is felhasználható. Minden lecke egy gondolkodási készségre koncentrál, amely fejlődik a lecke különböző részeinek használata során. A kiadvány elsősorban tanárok és nem formális oktatás iránt elkötelezettek számára készült és minden leckéhez az adott témához tartozó feladatlapok tartoznak, képek, grafikonok és idézetek. A 60 oldalnyi feladatlapot mellékletként külön meg lehet rendelni, így a tanulók a kezükben tudják tartani a szemléltető eszközöket.
Az Oktatócsomagot egyaránt lehet használni formális és nem formális oktatásban.

Néhány idézet a felhasználóktól. Mit nyertek az Oktatócsomag használata során?

„Új hozzáállás, új módszertan a munkám során. Könnyebben tudtam motiválni a tanulókat!”
„Nagyon hasznos és könnyen használható módszerek a fejlesztési képzésben. Eddig ez hiányzott az iskolánkból.”
„Jó segédanyag, amely segíti a diákokat a globális problémák megértésében valamint abban, hogy igazi lépéseket tegyenek.”
Megrendelhető e-mailen: m@bocs.hu

Az oktatócsomag (kötet+feladatlapok) ára: 4800 Ft/db + postaköltség
5 példány feletti megrendelés esetén: 3600 Ft/db + postaköltség
20 példány feletti rendelés esetén: 2400 Ft/db + postaköltség
Melléklet (a diákok kezébe adható feladatlap készlet) ára: 1000 Ft/csomag
A melléklet csomag 60 A4 oldalnyi színes feladatlapot tartalmaz, ami a tanári oktatócsomagnak eleve része, de kérhető külön, hogy a diákok kezébe lehessen adni.

További információ:

www.bocs.hu

www.poverty2prosperity.eu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás