A rovat kizárólagos támogatója

Fenntartható fejlődés a változó komplex földi rendszerekben
Kerényi Attila professzor társszerzőjével McIntosh Richarddal olyan könyvet írt, amelyben a Föld magjától a sztratoszféráig áttekinti a geoszférákban lejátszódó legfontosabb folyamatokat, s vizsgálja a földi környezet és az emberi társadalom között kialakult kölcsönhatásokat, a tudatos emberi tevékenységeket és azok következményeit a földi rendszerekben. Részletesen elemzi a globális társadalom szerkezetét és működését, majd vizsgálja a fenntartható fejlődés megvalósításának lehetőségeit, az ehhez szükséges lépéseket. Ismerteti és kritikailag elemzi az ENSZ Fenntartható Fejlődési Céljait. Végül felvázolja egy humánus és környezetbarát társadalom megvalósításának legfontosabb feltételeit és teendőit.

A szerzők következetes rendszerszemlélettel tárgyalják a globális és a helyi környezeti és társadalmi problémákat, azok megoldásának lehetőségeit. Ezt a rendszerelméleti ismeretek közérthető tárgyalásával alapozzák meg. A könyvet több mint 120 ábra illusztrálja, 12 box pedig esettanulmányaival tartalmilag színesíti a szerzők mondanivalóját. 

A könyvet geográfusoknak, ökológusoknak, a természet- és környezetvédelemmel foglalkozó intézmények képviselőinek, zöld szervezetek aktivistáinak és minden, a fenntartható fejlődés iránt érdeklődő olvasónak ajánljuk. Az utóbbi években egyre több felsőoktatási intézményben indítottak angol nyelvű képzéseket, de lassan eljutunk oda, hogy egy általánosan művelt érettségizett embernek is szüksége lesz az angol nyelvre, ha tájékozódni akar a világban.

A könyv a Springer Nature gondozásában on-line és papír alapon is elérhető  a kiadó honlapján keresztül rendelhető.

Fejezetenként (31,69€/fejezet) és teljes terjedelemben is letölthető. A keménykötésű könyv ára 139,09€, az elektronikus (eBook) verzió ára 106,99€.

 

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás