10 az 1-ben! – zöld forgatag az Aggteleki Nemzeti Parkban

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. június 16.

Helyszín: Aggtelek

Szakmai, kulturális és ökoturisztikai programokkal várja az érdeklődőket a Vidékfejlesztési Minisztérium és az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság által, a Magyar Turizmus Zrt.-vel együttműködve rendezett hatodik Magyar Nemzeti Parkok Hete nyitóhétvégéje (június 16. szombat).

A tíz hazai nemzeti park részvételével zajló „zöld forgatag” 10 órakor kezdődik Aggteleken, a Baradla barlang előtti tér festői környezetében. A nemzeti park igazgatóságok sátraiban – ahol természetismereti kiadványok és könyvek széles választéka lesz elérhető – hasznos információkat szerezhetnek hazánk természeti látványosságairól, az ökoturisztikai bemutatóhelyekről, valamint az idei nemzeti parki programokról és túrákról. A forgatagot hagyományőrző kézművesek foglalkozásai, nemzeti és helyi termékek vására, kóstolója, játékos természetismereti vetélkedők garantált nyereményekkel, népi játékok és pontgyűjtő versenyek is színesítik.

A lovas sportok kedvelőit is gazdag programkínálat várja. A gyermekek a Kárpátok pónijának is nevezett, nyugodt és barátságos hucul lovakon élhetik át a lovaglás élményét. Két alkalommal, 11 és 17 órai kezdettel csodálhatják meg az érdeklődők a huculösvény nevezetű látványos akadályversenyt és lovasbemutatót. Az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság munkatársai egész hétvégén ingyenes, szakvezetéses felszíni túrákkal és kedvezményes, félárú barlangi túrákkal várnak minden kedves érdeklődőt hazánk egyetlen természeti világörökség helyszínén.

Több kulturális programmal is készülnek a szervezők a túrákban elfáradt természetbarátok számára. A szabadtéri színpadon megtekinthetik többek közt a Csodamalom Bábszínház előadását és az Agyagbanda néptáncbemutatóját. A Baradla barlang különleges akusztikájú természetes hangversenytermében 14 órai kezdettel lép fel a Budapest Bár zenekar. A napot a Kerekes Band korai esti (19 óra) koncertje zárja a szabadtéri színpadon.

A folytatásban, június 18–24. között valamennyi nemzeti parkunkban és további védett természeti területeinken gazdag programkínálat, családbarát programok, mérsékelt árú belépők és kedvezmények, különleges előadások és extra programok várják a természetbarátokat és mindazokat, akik szeretnék közvetlenül is megismerni hazánk természeti és kultúrtörténeti örökségeit, vagy csak egy jó kirándulásra, kikapcsolódásra vágynak.
A Magyar Nemzeti Parkok Hete 2012 további rendezvényeiről a www.nemzetipark.gov.hu/mnph weboldalon találhatók részletes információk.
 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás