5. Európai Ökológiai Kongresszus

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2011. május 31. - 2011. június 01.

Helyszín: Gödöllői Királyi Kastély

A magyar EU elnökség egyik legnagyobb rendezvénye 2011. május 31. és június 1. között az uniós rendezvények hivatalos helyszínén, a Gödöllői Királyi Kastélyban, közvetlenül az EU agrár-minisztereinek magyarországi találkozójához kapcsolódóan, Dacian Ciolos – EU mezőgazdasági és vidékfejlesztési biztos, Paolo de Castro – az Európai Parlament Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Bizottságának elnöke, Marek Sawicki – az EU következő elnökségét adó Lengyelország mezőgazdasági és vidékfejlesztési minisztere, valamint a rendezvény házigazdájaként Magyarország kormánya és az EU soros elnöksége képviseletében Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter részvételével kerül megrendezésre

Az ökológiai gazdálkodás, mint lehetőség az európai mezőgazdaság számára című nemzetközi konferencia a magyar EU Elnökség, az IFOAM (bio mozgalmak világszervezete) Európai Uniós munkacsoportja, a Magyar Biokultúra Szövetség és a Biokontroll Hungária Nonprofit Kft. szervezésében. A konferencián magas rangú előadók szólalnak meg az EU Közös Agrárpolitikájának alakulásáról, arról, hogy az ökológiai gazdálkodás mennyiben tud megoldást kínálni az egyre égetőbbé váló környezetvédelmi és ökológiai kihívásokra és a vidéki társadalom és gazdaság gondjaira.

A konferencián való részvételhez idegen nyelvtudás nem szükséges, mert az előadások szinkrontolmácsolással magyarul hallgathatóak.

A nyilvános tanácskozásra Interneten lehet regisztrálni, ezen a magyar nyelven is elérhető oldalon: http://www.organic-congress-ifoameu.org/, itt a konferencia programja és a gyakorlati tudnivalók is mind megtalálhatók.

Amennyiben valaki technikai okokból nem tud az Interneten keresztül regisztrálni, kérem, jelezze nekem, és főbb adatainak megadása után szívesen elvégezzük a regisztrációt, illetve bármilyen egyéb technikai segítséget is megadunk. A Kishantosi Nonprofit Kft korlátozott számban ingyenes részvételt biztosít azoknak, akiknek a részvételi díj megfizetése gondot jelent, de szívesen résztvennének a rendezvényen.

Különös jelentőséget ad a rendezvénynek Magyarország készülő vidékstratégiája is, melynek társadalmi vitája épp a napokban zajlik, és amely épp a konferencia által is tárgyalt problémákra, feladatokra keres megoldást és ennek fényében kiemelten kezeli az ökológiai gazdálkodást.

A Nemzeti Vidékstratégia vitaanyaga elérhető itt (teljes anyag).  A rövidített változat, a teljes anyag kivonata.

A fórumok pontos időpontjai és helyszínei folyamatosan frissülnek a http://videkstrategia.kormany.hu/ oldalon.

A konferenciára ezúton tisztelettel és szeretettel meghívom!

Ács Sándorné
az IFOAM EU Group magyar tagja
acsne.eva@gmail.com

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás