Vízzel hajtott kerekek – Kincskeresés a malmok nyomában Csallóközben

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2019. május 18. - 2019. május 18.

Helyszín: Jóka (Szlovákia)

URL: http://greenweek.pisztrangkor.hu/hun/greenweek/vizzel-hajtott-kerekek.html

Email cím: evelin@pisztrangkor.hu

Letölthető anyag

A BIKE&BOAT projekt keretében felújított Jókai Vízimalom és gazdálkodási kiállítás valamint a Kis-Duna természeti értékeinek és Jóka kulturális kincseinek kalandos felfedezése a rendezvény célja.

A 2-4 fős csapatok, alapvetően családok, baráti társaságok jelentkezését várjuk, akik egyénileg érkeznek Jóka melletti Pali Tanyájára, ahol a regisztrációt követően kerékpárral kezdik meg a felfedezést. Ezt követően hajókba szállnak és leeveznek a Kis-Dunán a felújított vízimalomig. Út közben megismerik a galéria erdők jellegzetességeit, majd megismerhetik a Csallóköz gazdaságtörténeti gyöngyszemét a Jókai Vízimalmot és skanzent.

A kincskeresést követően újra vízre szállunk és meg sem állunk a kiindulópontig, ahol nagyszerű bográcsos étel várja a megfáradt vándorokat.

A program időbeosztása:

  • 9.00-10.00 regisztráció a Pali Tanya melletti kis szigeten (koordináták: 48°07’32” É, 17°30’57” K)
  • 10.00 kis csapatokban, térképpel és menetlevéllel felszerelkezve indul a kerékpározás Jóka felfedezésére (4-7 km)
  • 11.00 érkezés a Kis-Duna menti a kikötőbe, majd fokozatos átszálás hajókba (4-6-7-10 fős kenuk és gumicsónakok), majd kezdődik az evezős rész és a Kis-Duna természeti értékeinek felfedezése (8-10 km)
  • 13.00 érkezés a Vízimalomhoz, ahol ünnepélyes malomavatás és a Kincskeresés folytatódik a molnárok egykori életének felfedezésével
  • 15.00 tovább evezés a Kis-Dunán Pali tanyájára, ahol újabb feladatok és egy laktató bográcsgulyás várja a résztvevőket (1,5-2 km)

A menetlevelek leadását követően győztest hirdetünk és díjakat adunk át.

A részvétel teljesen ingyenes, az INTERREG V-A Szlovákia-Magyarország Programban megvalósuló „Danube Bike&Boat / A Kis- és Mosoni-Duna felfedezése kerékpárral és hajóval“ című SKHU/1601/1.1/014 reg. számú projektben vízi turizmust népszerűsítő rendezvénysorozat, a GREENWEEK keretében, de előzetes regisztrációhoz kötött!!

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás