A felelős állattartás jövője Magyarországon – állattartás a törvénymódosítás tükrében

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2012. április 10.

Helyszín: Budapest, Csörsz u. 18

A konferencia időpontja: 2012. április 10.

Helyszín: Larus Étterem és Rendezvényközpont (1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

PROGRAM
10.00 Megnyitó
10.15 Dr. Pallós László (MGSzH, Országos állatvédelmi főfelügyelő) A törvénymódosítás gazdákat, menhelyeket és ebrendészeti telepeket valamint az állatorvos¬okat érintő változásainak rövid bemutatása, az ebrendészeti hozzájárulás célja.

10.45 Dr. Pintér Zsolt (MÁOK, Fővárosi szervezet, elnök)  Ebek mikrochipes megjelölése. A regisztrációs rendszer fontossága, jelene és jövője.

11.15 Dr. Thuróczy Julianna (SZIE, Szülészeti és Szaporodásbiológiai Tanszék és Klinika) Az ivartalanításról pro és kontra. A legjobbat akarjuk, csak nem mindegy, hogyan.

11.45 Dr. Orbán Zsófia (MÁTSZ, elnök) A menhelyek helyzete ma és várható szerepük a jövőben. A kötelező chipezés és az elvárható ivartalanítás megítélése az állatvédők szempontjából.

12:15 Ebéd szünet

13:15 Dr. Szebeni Zsolt (állatorvos Misina Természet- és Állatvédő Egyesület) A menhelyi komplex, folyamatos állategészségügyi ellátás az állatvédelem fontos része.

13:40 Korom Gábor (Tükör Módszer és a Tüköriskolák, alapító) Agresszió? Emberi felelősség!

14:05 Dr. Sátori Ágnes (állatorvos, Tetra-2002. Alapítvány) A menhelyi örökbefogadások lélektana. Az örökbefogadások sikerét befolyásoló tényezők.

14:30 Szórádi Gyöngyi (főtitkár, Magyar Állateledel Egyesülés) Európai kezdeményezések kedvtelésből tartott állatokért és a felelős állattartásért.

14:55 Dr. Menyhárt Krisztina (állatorvos, Fressnapf Hungária Kft) A felelős állattartás népszerűsítése, a nagyvállalatok lehetőségei.

Jelentkezés e-mail-en a temesvary@pr.hu címre elküldött, névvel, e-mail címmel és telefonszámmal lehet¬séges. Regisztráció a konferencia napján 9 órától. A terem korlátozott befogadóképessége miatt előzetes jelentkezés szükséges! A részvétel ingyenes!

További információ: Temesváry Kriszta tel: 06 (30) 286 2055, e-mail: temesvary@pr.hu

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás