A kaland házhoz jön – a Magyar Természettudományi Múzeum országos kalandtúrája

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2015. május 23. - 2015. június 13.

Helyszín: országos programsorozat

Tízállomásos országjáró túrára indult a Magyar Természettudományi Múzeum, hogy A kaland házhoz jön című projekt keretében a különböző települések lakóival jobban is megismertesse környezetük természeti kincseit.
A Magyar Természettudományi Múzeum országos kalandtúrája a szó szoros értelmében is útnak indult, hiszen természetismereti játékokkal rakott kamionunjuk Mosonmagyaróvártól Szegeden át Miskolcig az ország 11 pontján találkozik majd gyerekekkel, családokkal, érdeklődőkkel.

Állomásaik egész napos programja során bárki nyomozhat velük életnyomok után, kivezetheti a tanácstalan sünit biológiai útvesztőjéből, vagy megfejtheti, mit árulnak el a katicák pöttyei! Vándorló természetbúvár termük május 23-tól június 20-ig tartó körútja során Múzeumuk megmutatja: az élővilág micsoda kincsei közt élünk szűkebb környezetünkben!

Nem csak élőben találkoznak majd játszótársaikkal, hanem a www.kalandhazhozjon.mttm.hu oldalon is. A honlapon a roadshow pontos információi mellett sok más is várja a csatlakozókat! Hétről hétre újabb és újabb témákat járunak körül: szűkebb környezetünk lopakodó négylábúitól a városi kalaposokig, a velünk élő „bőregerektől” az allergiát okozó növényekig megismertetik a természet megannyi szereplőjét. Szóba hozzák lakásunk, házunk hívatlan vendégeit vagy épp ellenkezőleg azt is, hogyan alakíthatjuk kertünket lepke- vagy madárcsalogatóvá.

A természet kifürkészésében lehet valaki a honlapot követő, szemlélődő útitárs, de a kaland aktív résztvevője is, ha a témákhoz kötődő pillanatokat fotón megörökítve beküldi. A legjobb fényképekből kiállítást rendeznek a Magyar Természettudományi Múzeumban! Azoknak az amatőr természetbúvároknak, akik kérdéseikre nem találják a választ, a szakértők személyesen adnak tájékoztatást a rendezvényeken vagy a honlapon keresztül.
Kapcsolódó cikk >>>

Országjáró körút: 
MOSONMAGYARÓVÁR – MÁJUS 23. FUTURA Interaktív Természettudományi Élményközpont
TABAJD – MÁJUS 28. Mészöly Gedeon Református Általános Iskola és Óvoda
SZOMBATHELY – MÁJUS 29. Vasi Skanzen
VESZPRÉM – MÁJUS 30. Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark
DÉVAVÁNYA – JÚNIUS 5. Dévaványai Általános Művelődési Központ
MISKOLC – JÚNIUS 6. Herman Ottó Múzeum
GYÖNGYÖS – JÚNIUS 7. MTM Mátra Múzeuma
VÁSZOLY – JÚNIUS 11. Faluház
KECSKEMÉT – JÚNIUS 12. Kiskunsági Nemzeti Park Természet Háza
SZEGED – JÚNIUS 13. Szegedi Vadaspark

 

 

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás