Alternatív üzleti modellek szerepe a közösségek környezetvédelmi, fenntarthatósági szemléletformálásában

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2017. november 21.

Helyszín: Budapest, Városmajor utca 44.

Tavaly 2 millió forinttal segítették a MagNet Bank betétesei a hazai napelemparkok működését, s ez mindössze egy szektor abból a 30 hitelfelvevőből, amely a közösségi bankhoz és annak ügyfeleihez fordult. A pénzintézet különlegessége ugyanis abban rejlik, hogy a hitelbírálata során, a klasszikus mutatók mellett, kiemelt szempont a finanszírozni kívánt projekt környezeti hasznossága.

A Klímabarát esték vendége Molnár Csaba, a bank közösségfejlesztési igazgatója. Nem is gondolnánk, hogy a pénzintézetek széles ügyfélkörük révén közvetetten milyen jelentős hatást fejtenek ki környezetünkre. A körülöttünk lévő világ jelentős része azonban hitelekből épül, így a pénzintézeteknek óriási felelőssége van abban, hogy mely szektorok virágoznak vagy épp stagnálnak hazánkban.

A MagNet Bank a hitelbírálat során éppen ezért a klasszikus mutatók mellett a projektcél környezeti hasznosságát is vizsgálja. A közösségi pénzintézet különleges jogokat kínál ügyfeleinek a banki termékek használatával: lehetőséget a közös felelősségvállalásra. A betétesek a bank nyereségéből támogathatnak zöld szervezeteket, beleszólhatnak, hogy a bank kiknek vagy milyen tevékenységeknek hitelezzen, hitelfelvevőként pedig élvezhetik a közösségi banki betétesek által nyújtott segítségét a hitel törlesztésekor.

A Magnet Bank közösségi pénzintézetként működik, s célja, hogy ügyfeleivel közösen támogassa a fenntartható, környezettudatos fejlesztéseket, közösségi kezdeményezéseket.

A Klímabarát esték novemberi vendége: Molnár Csaba, közösségfejlesztési igazgató
Helyszín: Barabás Villa Rendezvényterem (1122 Budapest, Városmajor utca 44.)
Időpont: 2017. november 21. 18 óra

A Klímabarát esték programsorozat szervezői a Klímabarát Települések Szövetsége és Budapest Főváros XII. kerület Hegyvidéki Önkormányzat Zöld Irodája.
A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a regisztracio@klimabarat.hu e-mail-címen vagy a (+36-1) 249 5469 telefonszámon lehet.

hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás