Csillagséták a Nemzeti Parkokban

A rovat kizárólagos támogatója

Dátum: 2016. április 15. - 2016. április 17.

Helyszín: országos programsorozat

Távoli galaxisok, bolygók és csillagok világába kalauzolnak a Magyar Nemzeti Parkok április 15-17-én. Szakképzett túravezetők segítségével az éjszakai égboltot tanulmányozhatják majd mindazok, akik részt vesznek tematikus túráink valamelyikén. A természetes fény kiemelt jelentőségére rámutatva hívták életre az egyre népszerűbb Nemzetközi Sötét Égbolt Hét kezdeményezést, aminek mentén különleges túrákat szerveznek a Magyar Nemzeti Parkok április 15-17-én.

A csillagséták programsorozat bepillantást enged a nemzeti parkok éjszakai világába. Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. A szakképzett túravezetők irányításával zajló túrákon maradandó élményekben részesülhet minden résztvevő. Zavaró, városi fényektől távol eső programokat kínálnak ezen az éjszakán a Magyar Nemzeti Parkok. A csillagles mindenhol része a kínálatnak, ez egészül ki változatos programelemekkel.

Több helyen – köztük a Hortobágyi Csillagoségbolt-parkban – a kontinensen is egyedülálló látványban lehet része azoknak, akik vállalkoznak az éjjeli kirándulások valamelyikére.

A túrák részletes leírása a Magyar Nemzeti Parkok központi honlapján, a www.magyarnemzetiparkok.hu/csillagsetak weboldalon olvasható.

 

hirdetés
hirdetés
hirdetés

Bambulás helyett tájékoztottság. Iratkozz fel hírlevelünkre!

Feliratkozás